A rövid héten futhat neki a 310-nek a forint

2018. március 12. 08:27    
nyomtatás
 
A múlt héten majdnem egy százalékot erősödött a forint, ezzel lassan látótávolságon belülre kerül ismét a 310-es árfolyam, miközben nemrég még a másfél éves mélypont miatt aggódtunk 315 felett. A nemzetközi piacon az euró kisebb-nagyobb kilengésekkel tartja magát az 1,23-as szint körül, most éppen kicsit erősödik az európai fizetőeszköz.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Hétfő reggel a forint 311,66-nál állt az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a péntek esti jegyzéssel. A múlt héten közel egy százalékot javított a magyar deviza, ennek köszönhetően ma már nem arról beszélünk, hogy mikor jöhet a másfél éves mélypont 315 felett, hanem arról, hogy lassan megint a 310-es lélektani szintet közelíti a jegyzés. Persze nem lehet előre megjósolni, merre megy majd a forint, de a hét második felében akár a szokásosnál nagyobb kilengések is jöhetnek az árfolyamban, amíg nálunk hosszú hétvége lesz, a devizapiac ugyanis addig sem pihen. A dollárral szemben 252,84-nél kezdi a hetet a magyar deviza, míg a svájci frank 266,38 forintba kerül.

A rövid héten futhat neki a 310-nek a forint


A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdték a napot az euróval szemben, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra és a dél-afrikai rand pedig gyakorlatilag stagnáltak.

Az euró-dollár árfolyamban hosszabb ideje azt látjuk, hogy kisebb kilengés után rendre visszatér az 1,23-as szint közelébe. Most éppen 1,2326-nál jár a jegyzés, ami 0,1 százalékos euróerősödést jelentett péntek estéhez képest. A japán jen eközben 0,2 százalékot javított az euróval szemben, míg az angol font 0,1 százalékot erősödött.

A rövid héten futhat neki a 310-nek a forint


Ma nem érkezik különösen fontos makroadat, magyar szempontból a rövid héten egyébként sem számítunk fontos statisztikákra. A nemzetközi piacon elsősorban a politikusi és jegybanki nyilatkozatok mozgathatják a hangulatot, a befektetők elkezdhetnek felkészülni a jövő heti Fed-döntésre.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium