Előfizetői tartalom

A forint is megijedt a rubel és a líra hanyatlásától

Portfolio
Amerika nagyon belendült a szankciós fenyegetésekkel Törökország és Oroszország irányába és ma ez váltott ki a két országban 2,5-3,5%-os árfolyamzuhanást a dollárral szemben, ami nyilvánvalóan a forintra is visszahatott: kissé visszagyengült ma. Így az euróval szemben 320 felett zárta a kereskedés aktív szakaszát, azaz ma sem sikerült a technikai akadályzónán (318-319) lefelé átküzdenie magát.

Már reggel eséssel kezdett a forint az euróval szemben 319,3-ról 320,5-ig, amiben az éppen akkor mélyrepülésben lévő orosz rubelnek, illetve török lírának lehetett szerepe. Előbbi fizetőeszközt a tegnap este bejelentett újabb súlyos gazdasági-pénzügyi amerikai szankciós kör viselte meg, utóbbit pedig az, hogy a hírek szerint eredménytelenül tért vissza Ankarába Washingtonból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés