Azt hiszed, vége a kötvénypiaci őrületnek? Akkor nézd meg ezt az ábrát Magyarországról!

2019. augusztus 13. 13:14    
nyomtatás
 
Az elmúlt két napban tovább esett a magyar kötvények hozama, így a tízéves jegyzés már csak 1,76% - derül ki az ÁKK hétfői adataiból. Vagyis egyelőre korántsem beszélhetünk arról, hogy lecsillapodtak volna a kedélyek a kötvénypiacon, továbbra is sok esetben irreális árazásokat látunk.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Csütörtökön megemlékeztünk róla, hogy 1,9 százalék alatt új mélypontot döntött a tízéves magyar referenciahozam. Azóta sem állt meg az esés, hétfőn már csak 1,76 százalék volt a jegyzés. Az alábbi grafikonon látszik, hogy május eleje óta majdnem megfeleződött a tízéves hozamunk.

Azt hiszed, vége a kötvénypiaci őrületnek? Akkor nézd meg ezt az ábrát Magyarországról!


Ezzel párhuzamosan az ötéves magyar kötvény 0,91 százalékon ért el új mélypontot, míg a hároméves papír 0,52 százalékos hozama szintén hajszálra van a mindenkori legalacsonyabb értéktől.

Azt hiszed, vége a kötvénypiaci őrületnek? Akkor nézd meg ezt az ábrát Magyarországról!


A rövid kincstárjegyek hozama egyelőre alig változik, továbbra is kicsivel nulla felett állnak. Ennek oka, hogy nincs már komoly tér a csökkenésre, illetve a rövid oldalt elsősorban az MNB monetáris politikája határozza meg, ami hosszú ideje változatlan. A hosszabb papírokat viszont elsősorban a nemzetközi környezet és a hosszútávú kamatkilátások mozgatják.

2019.08.12 05:55 Akkora vihar készül, amibe beleremeghet a világgazdaság
2019.08.06 10:45 A németeknek köszönhetően történelmi rekordjához közelít Magyarország
2019.08.08 14:30 Sosem volt még ilyen alacsony Magyarország tízéves hozama

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium