Botladozik a forint, lassan 310-nél az euró Percről-percre

2018. január 9. 15:11    
nyomtatás
 
A keddi nap második felére mozdult el a forint érdemben a 308-309-es sávból, méghozzá felfelé, vagyis a gyengülés felé mozdult a magyar deviza. Közben a dollár folytatja az utóbbi napokban látott erősödését az euróval szemben.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Kapaszkodik a dollár, megy a jen is 2018.01.09 15:11

Az utóbbi napok dollárerősödése ma is folytatódik, újabb 0,3%-kal 1,193-ig esett vissza az euró-dollár jegyzés.

A japán jen reggel óta erősödik még a dollárral szemben is miután a Bank of Japan óvatosan a szigorítás útjára lépett az eszközvásárlás lassú visszafogásával.

Megbotlott a forint 2018.01.09 15:08

Délutánra 309,58-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez 0,2%-kal magasabb a hétfő esti szintnél. A dollárral szemben fél százalékot bukott a forint, így 259,5-nél jár a jegyzés.

Meglökte a jent a japán jegybank 2018.01.09 08:30

Kedd reggel a forint 308,94-nél járt az euróval szemben, ez minimális erősödést jelentett hétfő estéhez képest a magyar deviza szempontjából. Az utóbbi napokban nem tudott egyik irányba sem elmozdulni érdemben a forint, 308-309 között ingadozott a jegyzés. A dollárral szemben 258,12-nél járt a forint kedd reggel, a svájci frank pedig 264 forintba került.

Meglökte a jent a japán jegybank

A forint versenytársai közül a lengyel zloty szintén minimális erősödéssel kezdte a napot, míg a cseh korona 0,1%-ot javított. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, a török líra 0,1 százalékkal gyengült, míg a dél-afrikai rand szintén 0,2 százalékos gyengüléssel kezdett.

A dollár az elmúlt napokban 1,20 alá kapaszkodott vissza az euróval szemben, majd ott megtorpant a javulás, így most a hétfő estivel megegyező szinten, 1,19675 körül jár a jegyzés. A japán jen eközben 0,25%-os erősödéssel kezdett miután a Bank of Japan bejelentette, hogy az eddiginél kevesebb állampapírt vásárol, ami arra utal, hogy lassan elindulhatnak a fokozatos szigorítás felé.

Meglökte a jent a japán jegybank

Különösen fontos makroadat ma nem jelenik meg, itthon is csak az ÁKK aktuális dkj-aukciójára lehet érdemes figyelni.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium