Brutális eszközzel védenék meg a törökök a zuhanó lírát?

2018. május 14. 17:10    
nyomtatás
 
Akár az összes deviza tranzakcióról adatokat kaphatna a török pénzügyminisztérium, ha elfogadják azt a törvényjavaslatot, amit hétfőn kezdett tárgyalni a parlament. A hatóságok tagadják, hogy komoly változásokat terveznének a devizapiacon, ha viszont élnek az eszközzel, az elég erős beavatkozás lehet.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A török pénzügyminisztérium cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint erőteljesen beavatkoznának a devizapiacon azzal, hogy minden tranzakcióról adatokat kaphatnak, szerintük ez éppen egy liberálisabb árfolyampolitika felé mutat.

A török parlament hétfőn kezdett tárgyalni egy olyan törvényjavaslatot, melynek értelmében a minisztérium és más hatóságok információt és dokumentumokat kérhetnének piaci szereplőktől, illetve bírságot vethetnének ki a hatóságok félrevezetése esetén. Kivételt csak az államtitok, a kereskedelmi titkok és a családok magánügye jelenthetne a szabályozás alól.

Az új szabály azért is érdekes, mert Erdogan elnök éppen a múlt héten jelentette be, hogy a kormány minden támadást visszaver majd, amit a török gazdaság ellen indítanak az árfolyamon keresztül. A líra az év eleje óta majdnem 14%-kal gyengült a dollárral szemben, tavaly ilyenkor pedig még 21%-kal volt alacsonyabban a jegyzés.

Brutális eszközzel védenék meg a törökök a zuhanó lírát?


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Senior portfólió-menedzser
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium