Erősödött a forint Percről-percre

2018. január 3. 16:56    
nyomtatás
 
Komoly erősödéssel kezdte tegnap az évet a forint az euróval szemben, egészen 309 alá esett az árfolyam. A tavalyiból kiindulva lassan olyan szintekhez kerülhetünk közel, melyek már a jegybank számára is kellemetlenek lehetnek. Szerda délután is 309 alatt állt a jegyzés.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Húzzák a forintot! 2018.01.03 16:56

A forint délután 5 előtt tovább erősödött. Az euró/forint kurzus 308,4-es szintre került pillanatok alatt.

Az euró is erősödött délután a dollárral szemben, már 1,20-as szinten jár az árfolyam.

Javított délután a forint 2018.01.03 16:44

Délután sem láthattunk nagyobb mozgást a devizapiacon, fél 5 után azonban a forint erősödött.

Napközben 308,7 és 309,6 között hullámzott az árfolyam, vagyis igazán jelentős elmozdulást nem láthattunk, délután újra 309 alá került az árfolyam.

A régiós devizák esetében is csendesen telt a nap, a délelőtti kisebb esést napközben ledolgozták, a lengyel zloty és a román lej még kissé erősödött is délutánra.

Nem tartott ki a lendület 2018.01.03 10:33

Szerda délelőtt elolvadt a forint reggeli előnye. Az euró/forint kurzus 309,5-ös szinten áll, a dollár/forint 257,1 körül mozog, míg a svájci frank jegyzése 264,4-es szinten áll.

A cseh korona és a lengyel zloty is minimális gyengülést mutat szerdán az euróval szemben.

Úgy belekezdett a forint, hogy lassan megint fájhat az MNB-nek 2018.01.03 08:17

Szerda reggel a forint 308,9 körül járt az euróval szemben, ez 0,1%-os erősödést jelentett kedd estéhez képest. A magyar deviza tegnap még 310,5 körül kezdte a napot, majd délelőtt nagy lendülettel a 310-es lélektani szint alá esett a jegyzés, sőt fokozatosan el is távolodott onnan. A tavalyiból kiindulva a 305-306 körüli szintnél kezdhet kellemetlenné válni a forint árfolyama a jegybank számára, akkor első körben verbális intervencióval próbálkozhatnak meg, majd akár a január végi kamatdöntés alkalmával további lazító lépéseket jelenthetnek be, ha nem a számukra kedvező irányba megy az árfolyam. A dollárral szemben 256,48-nál állt a forint, míg a svájci frank 263,73 forintba került.

Úgy belekezdett a forint, hogy lassan megint fájhat az MNB-nek

A forint versenytársai is minimális elmozdulással kezdték a napot, a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással indított. A feltörekvő piacokon az orosz rubel szintén alig mozdult, a török líra 0,3%-kal gyengült a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,2%-kal gyengült.

A dollár az utóbbi napok esése után szerda reggel enyhe korrekciót mutat az euróval szemben, a jegyzés 0,15%-kal került lejjebb, így 1,204 körül járt. A japán jen 0,1 százalékkal gyengült az amerikai devizával szemben, míg az angol font stagnált.

Úgy belekezdett a forint, hogy lassan megint fájhat az MNB-nek

A ma megjelenő makroadatok közül említést érdemel a délután érkező amerikai ISM beszerzési menedzserindex, majd magyar idő szerint este jelenik meg a Fed decemberi ülésének jegyzőkönyve.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium