Előfizetői tartalom

Esni kezdett a forint - Mi történt?

Portfolio
Már a meglepően gyengére sikeredett német ipari termelési adatra megbillent kicsit reggel a forint, aztán délután tovább esett. Konkrét magyar hír/fejlemény tudomásunk szerint nincs mögötte, de nyilván a német gazdaság gyengélkedése nem túl jó hír, mellette pedig az sem, hogy küszöbön a törökök szíriai beavatkozása, ráadásul közben az amerikai és a török kormány igencsak összekapott emiatt. A magyar forintalapú állampapírok másodpiacán közben profitrealizálás jelei látszanak, ami szintén tényező lehet a forint mai gyengülésében.

Kapcsolódó cikkünk2019.01.08Recesszió küszöbén Németország?Tegnap reggel még arra hívtuk fel a figyelmet, hogy ugrás küszöbén a forint, mivel napok óta a 321-es fontos technikai szintnél "táncolt" az euróval szembeni árfolyam. Aztán tegnap érdemben nem mozdult el az árfolyam, ma reggel viszont a váratlanul gyengére sikerült német ipari adat után kicsit gyengült, aztán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés