Falba ütközött a forint, próbálkozik a dollár Percről-percre

2018. április 13. 14:23    
nyomtatás
 
Kis erősödést láttunk délelőtt a forinttól az euróval szemben, majd kis gyengülést, azaz a jelek szerint nem tud áttörni azon a falon (egy emelkedő trendvonalon), ami egész héten útját állta a további felértékelődésnek. Ebben ma annak is szerepe lehet, hogy a rubel reggel óta újra esni kezdett, mivel tovább éleződött az amerikai-orosz feszültség, kemény orosz ellenlépést helyeztek kilátásba.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Falba ütközött a forint, próbálkozik a dollár 2018.04.13 14:23

Napok óta a 311-es szintnél toporog a forint az euróval szemben, a jelek szerint mindig van olyan tényező, ami visszafogja a további erősödés elől. Ilyen lehet az orosz-amerikai feszültség, ami a rubel mélyrepülésén keresztül fertőzi a régiót, de ilyen lehet az a technikai tényező is, ami az alábbi második ábrán látszik.

Amint azonban látszik, a rubel e heti mélyrepülése csak minimálisan hatott a forintra és a zlotyra, inkább a líra-rand páros reagált rá érzékenyen a külső egyensúlyi problémák miatt.

A rubel ma reggel még kicsit erősödni tudott, aztán ahogy kijöttek az orosz szankciós válaszlépések tervei, újra esni kezdett, most 62-nél jár a dollárral szemben a hétfő reggeli 58-hoz, illetve a szerda reggeli 65-ös árfolyamhoz képest.

A dollár ma 1,2340-ről 1,23 közelébe kapaszkodott az euróval szemben, innen fordult tegnap is az árfolyam. Amint látjuk: 1,2250 körül jár az emelkedő trendvonal, ami bekorlátozhatja, hogy meddig tud erősödni a dollár.

A dollár/forint jegyzések 253 körül, egyelőre a berajzolt csökkenő trendvonal alatt ingadoznak a bankközi piacon.

Itt az oroszok válaszcsapása! Ez fájhat majd Amerikának is (2.) 2018.04.13 13:50

Számos fontos amerikai termék és szolgáltatás importjának betiltásáról született törvényjavaslat az orosz parlamentben és egyéb megtorló lépéseket is terveznek, válaszul az amerikaiak által múlt héten életbe léptetett szankciókra - jelezte ma délelőtt az orosz alsóház vezetője. A törvényszöveget jövő héten vitatják majd meg. Közben a két nagyhatalom Szíria miatt is egymásnak feszül: az Egyesült Államok elnöke még tegnap is azt mondta, hogy bármikor indíthatja a rakétacsapást Szíriára a polgári lakosság elleni hétvégi vegyifegyvertámadás miatt, Oroszország ENSZ-nagykövete pedig nem zárta ki a két nagyhatalom közötti közvetlen háborút sem.

tovább a cikkhez...

Kivár a piac Trump és Putyin háborús fenyegetése közben 2018.04.13 08:17

Péntek reggel 311,4 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából a csütörtök esti szinthez képest. Távolabbi kitekintésben azonban továbbra is az látszik, hogy a magyar deviza képtelen kimozdulni a 310-312-es szűk sávból, ahol már hetek óta be van ragadva. A dollárral szemben 252,68-nál áll a magyar fizetőeszköz, míg az angol font jelenleg 359,53 forintba kerül.

Kivár a piac Trump és Putyin háborús fenyegetése közben

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdték a napot, vagyis az egész régióban már-már unalomba fullad a péntek reggeli kereskedés. A feltörekvő piacokon az utóbbi napokban az orosz rubel zuhanása volt a legfontosabb esemény, a deviza egy hét alatt majdnem 6,5 százalékot veszített a dollárral szemben. MA reggelre minimális korrekciót látunk, 0,1 százalékkal erősödik a rubel, miközben a török líra 0,3 százalékot javított a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig szintén 0,1 százalékkal erősödött.

Kivár a piac Trump és Putyin háborús fenyegetése közben

Egyelőre az euró-dollár jegyzésben sem látszik érdemi elmozdulás ma reggel, a dollár minimális erősödésével indul a nap, így 1,2319-nél jár a jegyzés. Egyelőre a piacon is mindenki azt találgatja, hogy valóban megindul-e az amerikaiak szíriai válaszcsapása, illetve mi lesz arra az orosz reakció. A japán jen egyelőre 0,2 százalékos gyengülést mutat a dollárral szemben, míg az angol font stagnálással kezdi a napot.

Kivár a piac Trump és Putyin háborús fenyegetése közben

Igazán fontos makroadatok ma sem jelennek meg, az Eurostat publikálja délelőtt a legfrissebb külkereskedelmi statisztikáját, majd a nap második felében a Fed két döntéshozója is megszólal, amire szintén érdemes lesz figyelni a befektetőknek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium