Fillérekre járunk a háromhavi mélyponttól

2019. április 12. 09:01    
nyomtatás
 
A csütörtöki újabb forintgyengülés után péntek reggel már csak fillérek kellenek ahhoz, hogy új háromhavi forintmélypontról beszélhessünk az euróval szemben. A másfél héttel ezelőtti MNB kamatdöntés, pontosabban az ahhoz társított kommunikáció tehát a jelek szerint tartós forintgyengülést okoz.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Az euró/dollár hétfő reggel óta 1,1270 körül oldalaz, azaz a fő devizapárban nem volt a héten érdemi elmozdulás. A forint esetén is ez a helyzet: 321-322 körül mozgott az árfolyam, tegnap 321 közeléből 322,2-ig esett a forint és ma reggel is itt jár. Mindez azt jelenti, hogy csak 30 fillérre járunk az új háromhavi mélyponttól.

Fillérekre járunk a háromhavi mélyponttól


Amint az alábbi ábrán látszik: az EUR/HUF már napok óta a 200 napos mozgóátlag felett jár és a csökkenő trendvonal felett tudott zárni kedden óta, így ez a technikai elemzés szabályai szerint afelé mutat, hogy felfelé várható az EUR/HUF mozgása, azaz további forintgyengülés jöhet a trendtörés után. 322,6 körül új háromhavi, 324,3 felett pedig új öthavi forintmélypontról beszélhetnénk. Ha lefelé mozdulna az EUR/HUF, a 321,5-ös 200 napos mozgóátlagon, illetve a 321 körüli csökkenő trendvonalon kellene előbb átküzdenie magát.

Fillérekre járunk a háromhavi mélyponttól


A forint az elmúlt egy hónap euróval szembeni relatív árfolyam teljesítményét nézve mérsékelten alulteljesítőnek tűnik a régió devizáihoz képest, egyedül az újra hanyatló török lírához képest tudott relatív jobban teljesíteni. A líra ma is 1%-os esésnél jár az euróval és a dollárral szemben, így a török helyhatósági választások eredményei óta megint meredek esésnél jár. A befektetőket feltehetően nyugtalanítja, hogy az Erdogan pártja által elbukott Isztambulban a jelek szerint új választásokat írhatnak majd ki június 2-re.

Fillérekre járunk a háromhavi mélyponttól


A forint gyengülése és a dollár viszonylagos stabilitása miatt a dollár/forint jegyzések napok óta 285-286 között hullámoznak. Ez azt jelenti, hogy ott toporog a 288-as szintnél, ami felett új kétéves forintmélypontról beszélhetünk.

Fillérekre járunk a háromhavi mélyponttól


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium