Előfizetői tartalom

Furcsa esést produkált ma a dollár

Portfolio
Igencsak furcsa az a dolláresés, ami ma délután óta bekövetkezett a vezető devizákkal szemben, hiszen a várt feletti amerikai inflációs adat élénkítette a Feddel kapcsolatos kamatemelési várakozásokat, és ugrottak a kötvényhozamok is. Mindez oda vezetett, hogy újra 250 közelébe bukott a dollár árfolyama a forinttal szemben.

A várt feletti délutáni amerikai inflációs adatra első reakcióként még úgy reagáltak a főbb eszközosztályok, ahogy az logikus volt: a kötvényhozamok és így a dollár ugrottak, a részvényindexek pedig beszakadtak. Aztán bár a hozamok magasabban maradtak, a részvényindexek jelentős emelkedésbe váltottak, a dollár pedig elkezdett hanyatlani. Késő estére oda jutottunk, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés