Előfizetői tartalom

Goldman: a forintgyengülés áll majd a kamatvágások útjába

Portfolio
Holnap újabb 25 bázisponttal 4,5%-ra csökkenti majd a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, de ezt követően már csak további 75 bázispontos vágásra lát mozgásteret friss előrejelzésében a Goldman Sachs. A piac múlt héten még azt árazta, hogy 3,5%-ig csökkenhet az alapkamat, de mostanra már a Goldman előrejelzésével összhangban 3,75%-nál látja a csökkentési sorozat alját, igaz egy hete két másik befektetési bank (Morgan Stanley, JPMorgan) még 3,5%-ig, illetve 3,25%-ig csökkenő alapkamat előrejelzést fogalmazott meg. A napokban azonban a BNP Paribas már sokkal kisebb kamatcsökkentési mozgástérre hívta fel a figyelmet a nemsokára felbukkanó inflációs kockázatok miatt.

A Goldman Sachs szakértőinek világképe szerint egyelőre a tartósan (2014 végéig) 3% alatt maradó infláció lehetőséget ad a további MNB kamatcsökkentésekre, amelyet támogat a kormányzati rezsicsökkentési program, a lassú növekedés dezinflációs hatása, illetve az erősebb szinteken stabilizálódó forint is. Meglátásuk szerint az a friss fejlemény, hogy a Fed eszközvásárlási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés