Gyengül az euró az olasz eredmények láttán

2018. március 5. 08:31    
nyomtatás
 
Óvatos erősödéssel kezdte a napot a forint az euróval szemben, de érdemben nem tud eltávolodni a jegyzés a 314-es szinttől. A nemzetközi devizapiacon az euró gyengülését lehet kiemelni, az olasz választáson kialakuló patthelyzet miatt botladozik a közös deviza.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Hétfő reggel 313,63-nál járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a péntek esti szintnél. A forint a múlt heti lassú, fokozatos gyengülés után megtorpant idei mélypontja környékén, a 315-ös szintet már nem tudta érdemben megközelíteni. Pedig felette nyílna meg egy komolyabb mélypont, 2016 nyara óta nem volt 315,2 felett az euró-forint jegyzés. A dollárral szemben 255,5 körül indul a hét a forint piacán, míg a svájci frank 272,4 forintba kerül.

Gyengül az euró az olasz eredmények láttán


A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty kismértékben erősödött, a cseh korona viszont 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett az euróval szemben. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,6 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,4 százalékos eséssel kezdett, míg a dél-afrikai rand szintén több mint fél százalékos eséssel nyitotta a hetet.

A vasárnapi olasz választásról érkező előzetes eredmények szerint a legvalószínűbb, hogy patthelyzet alakul ki, nehéz lesz kormányzóképes erőnek összeállnia. A hír hallatán az euró rögtön gyengülni kezdett a dollárral szemben, 0,4%-kal esett vissza az euró-dollár jegyzés 1,2283-ig. Közben a japán jen 0,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben, az angol font pedig 0,1 százalékkal esett vissza.

Gyengül az euró az olasz eredmények láttán


Ma valószínűleg az olasz hírek határozzák majd meg a piaci hangulatot, emellett a múlt héten Donald Trump szavai borzolták a kedélyeket, hiszen a szakértők attól félnek, hogy egy kereskedelmi háborúba sodorja a világot az amerikai elnök. A hét további részében viszont jönnek fontos események, nem fognak unatkozni a befektetők.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium