Hirtelen belevettek a forintba Percről-percre

2018. október 11. 14:45    
nyomtatás
 
A dollár továbbra is botladozik, a forint esetében viszont pozitív fordulatot látunk csütörtökön.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Kapaszkodik a forint 2018.10.11 14:45

A forint napközben tovább erősödött a vezető devizákkal szemben.

Az euró/forint kurzus 324,6-os szinten áll, ami 0,4%-os felértékelődésnek felel meg, a dollár/forint 280-as árfolyam körül mozog, ami közel 1%-os napon belüli erősödés.

Húzzák a lírát is 2018.10.11 09:21

A feltörekvő piacokon kimondottan jó a hangulat a dollár gyengülése mellett, a török líra például már 1,4%-ot javított a dollárral szemben, így 6 alá esett az árfolyam, míg a dél-afrikai rand 0,9 százalékos erősödésben van.

Nagyot javult a hangulat 2018.10.11 09:18

Csütörtök reggel hirtelen húztak egyet a forinton, 325 alá esett az euró jegyzése, ami már 0,3 százalékkal alacsonyabb a tegnapinál. Ezzel a régióban felülteljesítő a magyar deviza, hiszen a lengyel zloty és a cseh korona minimális javulást mutatnak.

Tovább nőtt az olasz-német hozamspread 2018.10.11 09:13

Nem csak a devizapiacokon, a kötvényeknél is zajlik az élet. Csökkenni kezdett a német és emelkedni az olasz kötvényhozam azután, hogy az amerikai 10 éves kötvény hozama a szerdai hétéves csúcs alá süllyedt.

Az amerikai 10 éves kötvény hozama 8 bázisponttal, 3,15 százalékra gyengült, miután szerdán még hétéves csúcson állt arra a várakozásra, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatot emel.

A szerdai amerikai hozamemelkedésre komoly mínuszba kerültek a New York-i tőzsdék. Ezzel kapcsolatban Donald Trump amerikai elnök azt mondta, hogy már régóta érett a korrekció a börzéken, egyben úgy vélte, hogy "megőrült" a Fed, hogy kamatot emel.

A 10 éves amerikai kötvényhozam csökkenését követte az azonos lejáratú német kötvényhozam, ami 6 bázisponttal, 0,49 százalékra süllyedt. Eközben viszont a gazdaságilag jóval gyengébb lábakon álló Olaszország 10 éves kötvényhozama 5 bázisponttal, 3,55 százalékra emelkedett. A kettőjük közötti hozamkülönbség 306 bázispontra nőtt. (MTI)

Éles fordulat a dollárnál, megbotlott tegnap a forint 2018.10.11 08:25

Csütörtök reggel 325,73-nál járt a forint az euróval szemben, ez 0,05 százalékos erősödést jelentett tegnap estéhez képest. Ugyanakkor az utóbbi napokban azt látjuk, hogy fokozatosan gyengül a magyar fizetőeszköz, tegnap reggel például 324,6-nál járt az euró-forint, az elmúlt egy hétben pedig közel fél százalékos volt az esés. A dollárral szemben most 282-nél járunk, míg az angol font 372,82 forintba kerül.

Éles fordulat a dollárnál, megbotlott tegnap a forint

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot, a cseh korona pedig alig mozdult. A feltörekvő piacokon a török líra fél százalékot javított a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékkal erősödött, de ez inkább a dollár gyengélkedésének köszönhető.

Az amerikai deviza ugyanis ma reggelre megerősítette az elmúlt napokban még bizonytalannak tűnt fordulását, 0,3 százalékkal 1,155-ig gyengült az euróval szemben. Mindez azért érdekes, mert az amerikai hozamok elmúlt napokban látott emelkedése elvileg éppen a dollár erejét kellene, hogy táplálja. A japán jen csütörtök reggelre 0,1 százalékkal tudott erősödni az amerikai devizával szemben, akárcsak az angol font.

Éles fordulat a dollárnál, megbotlott tegnap a forint

A mai nap legfontosabb kérdése az lehet, hogy folytatódik-e a Wall Streeten tegnap kezdődött lejtmenet a piacokon. Ma reggel Ázsiában is jelentős eséseket látunk a legfontosabb indexek esetében, így nem kizárt, hogy Európára is átragad a negatív hangulat. A ma megjelenő makroadatok közül leginkább a kora délután érkező amerikai inflációs statisztikára lehet érdemes figyelni, emellett az EKB legutóbbi ülésének jegyzőkönyve is érkezik.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium