Előfizetői tartalom

Jobb bőrben a forint a Fed-üzenetek után

Portfolio
Általános "fellélegzési ralit" indított el a feltörekvő devizapiacokon az, hogy a Fed szerda este viszonylag puha hangvétel mellett emelte meg a kamatot és ez segített a forintnak is. A döntés bejelentése előtte ugyanis már 318 közelében járt az euróval szemben, majd utána 315,5 körülig visszaugrott, így egy fontos technikai támaszt kezdhet el ostromolni. Nagy kérdés, hogy az év végéhez közeledve és a jövőre beígért négy Fed kamatemelés árnyékában mennyire lesz tartós ez a feltörekvő devizapiaci erősödési hullám.

A Fed tegnap esti 25 bázispontos kamatemelése és a hozzá társított, csak fokozatosnak ígért kamatemelés mixe összességében nem rontotta el a globális kockázati étvágyat. Sőt inkább megnyugvással, fellélegzéssel fogadták a piacok a bejelentést, így a fejlett részvénypiacok jókora emelkedést tudtak produkálni, a dollár a nagy kilengések után végül csak mérsékelt erősödést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés