Jött az EKB-döntés, meghúzták rá az eurót Percről-percre

2018. március 8. 13:51    
nyomtatás
 
Csütörtök reggelre megint gyengült a török líra miután a Moody's leminősítette az országot. A forint közben egyelőre nem tudja folytatni tegnapi erősödését, míg az euró a kora délutáni kamatdöntés előtt alig tud mozdulni. Az eurót az EKB közleménye két óra előtt kezdte el mozgatni.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Az EKB húzására erősödik az euró 2018.03.08 13:51

Az EKB kamatdöntésével egy időben erősödni kezdett az euró. Ennek oka, hogy az Európai Központi Bank kamatdöntését kísérő közleményből kikerült, hogy az eszközvásárlási program keretösszege szükség esetén megnövelhető, illetve a program lejárta is meghosszabbítható. Ezzel az EKB (egyelőre nyilván csak a kommunikációban) egyértelműen a szigorúbb monetáris politika irányába mozdult el.

Hitelminősítői ütést kapott a líra 2018.03.08 09:29

Csütörtök reggel 312-nél állt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a szerda esti árfolyammal. A magyar deviza az utóbbi napokban megint óvatosan az erősödés útjára lépett, hiszen a hét elején még 314 felett is járt a jegyzés. A dollár jelenleg 251,6-nál jár, míg a svájci frank 266,8 forintba kerül.

Hitelminősítői ütést kapott a líra

A régiós versenytársak közül nagyot gyengült tegnap a lengyel zloty miután a jegybank egyelőre vonakodik kamatot emelni Varsóban. Ma reggel kicsit korrigál a lengyel deviza, 0,1 százalékos erősödéssel kezdi a napot. Közben a cseh korona a forinthoz hasonlóan stagnál. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,4%-kal gyengült a dollárral szemben miután a Moody's leminősítette a törököket. Az orosz rubel 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a dél-afrikai rand 0,3 százalékot veszített.

A dollár mérsékelt erősödéssel kezdte a csütörtöki napot, a jegyzés az 1,24-es szintet közelíti, ami 0,1 százalékkal alacsonyabb a tegnapinál. Közben a japán jen 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font stagnált.

Hitelminősítői ütést kapott a líra

Ma elsősorban az EKB kora délután érkező kamatdöntő ülésére figyelnek a befektetők, mely az euró-dollár árfolyamra lehet elsősorban hatással.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium