Kapaszkodik vissza a török líra a tegnapi esés után

2018. március 14. 08:10    
nyomtatás
 
A magyar piacon a hét utolsó kereskedési napja van ma, azonban a forint reggelre sem mozdult érdemben, továbbra is 312 körül jár az euróval szemben. A feltörekvő devizák piacán azonban látunk komolyabb mozgásokat, a török líra és a dél-afrikai rand is erősödik a dollár ellenében.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Szerda reggel a forint 311,84-nél járt az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a kedd esti árfolyammal. Az utóbbi napokban a forint megint befagyott a jelenlegi szint környékén, a hosszú hétvége alatt azonban a devizapiacon lesz kereskedés, az illikvid piacon pedig akár a forint árfolyamában is lehetnek kilengések. A dollárral szemben 251,51-nél járt a maghyar deviza jegyzése, míg a svájci frank 266,52 forintba került.

Kapaszkodik vissza a török líra a tegnapi esés után


A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, a fejlődő devizák piacán azonban látunk nagyobb elmozdulásokat. Az orosz rubel például alig mozdult, de a török líra 0,3 százalékkal tudott erősödni a dollárral szemben, de a dél-afrikai rand is hasonló teljesítményt mutatott.

Az euró-dollár árfolyam szintén napok óta alig mozdul, kisebb kilengésekkel 1,23 körül ingadozott. A mai reggel azért érdekes, mert 1,24 közelébe erősödött tegnap az euró az amerikai külügyminiszter távozásának hírére, innen érdekes lesz, hogy tud-e még tovább menni a devizapár felfelé. A japán jen eközben minimális erősödést mutatott a dollár ellenében, akárcsak az angol font.

Kapaszkodik vissza a török líra a tegnapi esés után


A ma megjelenő makroadatok közül az amerikai kiskereskedelmi statisztika érdemel említést, emellett az EKB oldaláról érkeznek fontos nyilatkozatok, többek között Mario Draghi is megszólal.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Bróker / Értékpapír piaci tanácsadó
Szerkesztő - újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium