Előfizetői tartalom

Kaphatott volna sokkal nagyobb pofont is a forint, ha nem segítik ki a magyarok

Komoly külföldi short pozíciók épültek ki a forint piacán az utóbbi egy hónapban - derül ki az MNB kedden publikált szokásos ábrakészletéből. Ennek ellenére a magyar deviza csak minimális mértékben gyengült, vélhetően a belföldi szereplők vásárlásai ellensúlyozhatták részben a külföldiek forint elleni pozícióit. A következő időszakban a szeptemberi kamatdöntés lehet izgalmas, addig nem valószínű, hogy az MNB jelentősen megmozgatná az árfolyamot.

Megint utaztak a forintra a külföldiekJúlius elején komoly forint elleni pozíciók épültek ki a külföldiek részéről a forint piacán, utoljára március végén láttunk ennél erősebb pozicionáltságot a magyar devizával szemben - derül ki az MNB kamatdöntés után közzétett szokásos ábrakészletéből. A hónap első heteiben a nemzetközi befektetők nettó pozíciója meghaladta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés