Kicsit megrángatták a forintot Percről-percre

2018. február 7. 18:33    
nyomtatás
 
Reggel óta újra elkezdtek emelkedni az amerikai államkötvényhozamok, de ez most nem zavarja a részvénypiacokat, a dollár viszont határozott erősödésbe kezdett. A forint viszont az euróval szemben nem mozdul 310 körülről, így a dollár/forint jegyzések 252 fölé ugrottak.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Kis rángatás 2018.02.07 18:33

A nap elején még 309,30-ig erősödött a forint az euróval szemben, nap végére azonban 310,70-ig gyengült. Nem volt extrém a mozgás, de látzsik, hogy az a volatilitás, amit az elmúlt napokban a részvénypiacokon káttunk, elkezdett más eszközosztályokra, a nyersanyagokra és a devizákra is átterjedni. Érdemes olyan időszakra felkészülni, ahol az árfolyamok mozgása jóval hevesebb lesz, mint amihez az elmúlt években hozzászoktunk!

Meglódult a dollár, a forint végignézi 2018.02.07 17:15

A menedékkeresés miatt hétfőn és kedden az amerikai kötvényhozamok is süllyedtek valamelyest (hétfőn még az emelkedés miatt szakadtak be a tőzsdék), ma viszont már újra elkezdtek emelkedni. Most ez nem különösebben zavarja a fejlett részvénypiaci befektetőket, folytatódik a technikai jellegű felpattanás a mélybe ütött szintekről.

A magasabb amerikai kötvényhozamok (a 10 éves papír például 2,7% körülről 2,8% körülre emelkedett) viszont elkezdték erősíteni ma dollárt: a reggeli 1,24-ről 1,23 alá buktak az euróval szembeni jegyzések, ami kéthetes dollárcsúcsot jelent.

Meglódult a dollár, a forint végignézi

A javuló részvénypiaci hangulat, erősödő kockázati étvágy ma sem hatott különösebben a forintra: az euróval szemben 309,7 körülről 310,1-ig emelkedett a jegyzés, azaz az elmúlt kereskedési napokra jellemző tartományon belül ragadt ma is az árfolyam.

Meglódult a dollár, a forint végignézi

A régiós devizák közül a lengyel zloty és a cseh korona is lényegében oldalazott, a mai újabb kamatemelés mellett viszont a román lej kicsit tovább gyengült az euróval szemben.

Meglódult a dollár, a forint végignézi

A forint stabilitása és a dollár meglódulása együtt oda vezetett, hogy a dollár/forint jegyzések 252 fölé lendültek a bankközi piacon.

Meglódult a dollár, a forint végignézi

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium