Kiszabadultak a karámból az euró bikái Percről-percre

2018. január 12. 10:06    
nyomtatás
 
Ma folytatódik az euró csütörtökön ismét felpörgött erősödése, a forint viszont nem mozdult jelentősen.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A forint is éledezik 2018.01.12 10:06

A forint közben 308,56-ig kapaszkodott az euróval, ami 0,1%-os erősödést jelent a magyar deviza szempontjából tegnaphoz képest, vagyis lassan az euró nyomába eredhet a forint is.

Senki nem állítja meg az eurót 2018.01.12 10:03

Masszív erősödéssel folytatja az euró, már 1,2117-nél jár a jegyzés, ami hároméves csúcsot jelent az árfolyamban. Csak tegnap és ma 1,5%-ot ment az európai deviza, 3 hónap alatt pedig 2,5%-os az erősödés. Ma újabban a német koalíciós tárgyalásokról szóló sikerek fűtik az árfolyamot.

Ma is tépik tovább az eurót 2018.01.12 09:12

Péntek reggel 308,73-nál járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a csütörtök esti szinttel. Az árfolyamot az sem befolyásolta érdemben, hogy a vártnak megfelelő 2,1%-os inflációról számolt be a KSH reggel. Az utóbbi napokban megint az erősödés felé mozdult a magyar deviza, szerdán még 310 felett is járt az euró. A dollárral szemben pénteken 256,29-nél járt a forint a nap elején.

Ma is tépik tovább az eurót

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a napot. A feltörekvő piacokon viszont az orosz rubel 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,2%-ot veszített, míg a dél-afrikai rand 0,4%-kal esett vissza.

Az euró tegnap az EKB jegyzőkönyvének megjelenése után kezdett intenzíven erősödni, ez folytatódik egyelőre 0,2 százalékos emelkedést látunk az euró-dollár árfolyamban, így 1,206 körül jár a jegyzés. A japán jen 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,05 százalékkal erősödött.

Ma is tépik tovább az eurót

A befektetők elsősorban a nap második felében érkező amerikai adatokra figyelhetnek, érkezik a friss inflációs és kiskereskedelmi statisztika is.

Áttörés a német koalíciós tárgyalásokon! Több pénzt fizetnek az EU-kasszába 2018.01.12 08:43

A Reuters péntek reggeli információi szerint sikerült áttörést elérni a német koalíciókötést célzó tapogatózó tárgyalásokon, és így végre hivatalosan is elkezdődhetnek a részletes koalíciós tárgyalások, hogy majd megalakulhasson a kormány. A hírügynökség később megszerezte a koalíciókötést célzó dokumentum tartalmát is, amely több fontos pontot tartalmaz.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium