Kritikus szintnél billeg a forint a választások után, ezt a vonalat kell figyelni

2018. április 11. 18:51    
nyomtatás
 
A magyar választási eredmények ismertté válásától kedd reggelig mintegy másfél egységet erősödött a forint az euróval szemben, de azóta megakadt az erősödés, amelyben az orosz piaci feszültség fertőző hatása mellett egy technikai tényezőnek is lényeges szerepe lehet: beleütközött a forint egy fontos trendvonalba.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A vasárnapi választási eredmények enyhe forinterősödést tudtak eddig kiváltani, hiszen a pénteki 312,6-os záróárfolyamhoz képest kedd reggelig mindössze 311 közelébe tudott erősödni a forint az euróval szemben. Azóta 311-311,5 között ragadt az árfolyam.

Kritikus szintnél billeg a forint a választások után, ezt a vonalat kell figyelni


Az elakadó forinterősödésben persze szerepe lehet annak, hogy az orosz rubel mélyrepülése (három nap alatt 13%-os zuhanása az euróval szemben) kissé rányomta a bélyegét a régió többi, jóval stabilabb devizájának teljesítményére is (visszafogta a forintot az erősödéstől). Emellett annak is lehet szerepe, hogy egy nagyon fontos trendvonalba ütközött a forint, ami megállította a menetelésben.

Kritikus szintnél billeg a forint a választások után, ezt a vonalat kell figyelni


Amint ugyanis az alábbi ábrán látjuk: tavaly augusztus óta berajzolható egy emelkedő trendvonal az euró/forint árfolyamra és az most éppen 311-nél húzódik, azaz ez a technikai tényező a jelek szerint nem engedi egyelőre tovább erősödni a forintot. Közben amint látjuk, egy csökkenő trendvonal is berajzolható (együtt egy szűkülő háromszög), ami viszont a jelentősebb gyengüléstől mentheti meg a forintot, 314 körül.

Kritikus szintnél billeg a forint a választások után, ezt a vonalat kell figyelni


Nemcsak az euró/forintnál, hanem az euró/dollárnál rajzolható be egyébként egy fontos trendvonal. Utóbbi ráadásul már azt is mutatja, hogy tényleg működött, mert megállította az euró/dollár süllyedését 1,2250 körül és azóta újra felfelé tolta az árfolyamot 1,24 közelébe, azaz erősödött az euró, gyengült a dollár.

Kritikus szintnél billeg a forint a választások után, ezt a vonalat kell figyelni


A dollár újbóli gyengülése egyébként éppen "jól jött" ahhoz, hogy a dollár/forint árfolyamra is ráhúzható csökkenő trendvonal se sérüljön meg. Amint ugyanis látjuk: 255-ről ez a vonal lefelé tolta volna az árfolyamot és ez meg is történt az utóbbi napokban, azaz itt az egy éve élő csökkenő trend (forinterősödés, dollárgyengülés) továbbra is él.

Kritikus szintnél billeg a forint a választások után, ezt a vonalat kell figyelniCímlapkép forrása: JACK GUEZ / AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium