Lendületbe jött a forint Percről-percre

2018. március 7. 13:59    
nyomtatás
 
Folytatja szerdán erősödését a forint, az euróval szemben több mint kéthetes csúcsára kapaszkodott. Maga mögé utasítja a lengyel zlotyt.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Erősödik a forint 2018.03.07 13:59

Második napja erősödik látványosan a hazai fizetőeszköz. Az euróval szembeni jegyzések a szerdai kereskedésben a 313-as szintről 311,70-ig süllyedtek.

Ezzel a forint bő kéthetes csúcsára kapaszkodott az euró ellenében.

A lengyel zloty ellenében is felülteljesítő a forint, a jegyzések itt a 74,33-as szintig süllyedtek, ami bő egyhavi csúcs a forint szempontjából.

Klikk a képre!

Elindult tegnap a forint, most próbál visszafordulni 2018.03.07 08:10

Erosödött kedden a forint az euróval szemben, a szerdai napot viszont korrekcióval kezdi a magyar deviza. Közben a dollár is gyengülésbe fordult megint, 1,24 felett jár az euróval szembeni jegyzés, miközben holnap jön az EKB döntése.

Szerda reggel 313,18-nál járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából. Tegnap a forint érezhetően erősödni tudott, a reggel még 314,2 körül járó jegyzés 313 alatt is járt, majd onnan fordult a hangulat. A dollárral szemben 252-nél járt a magyar deviza, míg az angol font 350,38 forintba került.

Elindult tegnap a forint, most próbál visszafordulni

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, a feltörekvő piacokon pedig az orosz rubel 0,4%-kal gyengült a dollárral szemben, a török líra stagnált, a dél-afrikai rand pedig 0,2 százalékot veszített.

Tegnap az euró is elindult ismét az erősödés útján, vagy inkább a dollár gyengült napközben, amire rátett még egy lapáttal este Donald Trump gazdasági tanácsadójának váratlan lemondása. A szerdai napot 1,2422-nél kezdi az euró-dollár, ez 0,15%-kal magasabb a tegnap esti jegyzésnél. Az árfolyamot továbbra is elsősorban az amerikai elnök nyilatkozatai, illetve a kereskedelmi háború réme mozgatják, de holnap jön az EKB kamatdöntő ülése is, ami szintén hatással lehet rá. Ma reggel egyébként a japán jen fél százalékos erősödésben van a dollárral szemben, míg az angol font 0,05 százalékot javított.

Elindult tegnap a forint, most próbál visszafordulni

A holnapi fontos jegybanki döntés előtt ma délelőtt jön a költségvetés februári egyenlegéről szóló beszámoló itthon az NGM-től, illetve az amerikai magánszektor foglalkoztatási adatai is érkeznek délután.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium