Magához tért a forint délutánra Percről-percre

2018. július 10. 16:50  english version   
nyomtatás
 
A várva várt inflációs adat hatására hamar gyengülésnek indult a forint kedd reggel, majd a nap második felére talált magára.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Felállt a padlóról a forint 2018.07.10 16:50

Délutánra 324 alá erősödött a forint az euróval szemben, ez már csak 0,1 százalékos gyengülést jelent hétfőhöz képest.

Kicsit szépített a forint 2018.07.10 15:27

Délutánra 324,4-ig kapaszkodott vissza a forint az euróval szemben, ez még mindig 0,2 százalékkal magasabb a hétfői értéknél.

A többi feltörekvő piaci deviza is fellélegezhetett kicsit, a lengyel zloty teljesen ledolgozta korábbi gyengülését, a török líra pedig megint 1%-os erősödésben van.

Szeptemberre kikényszeríthet egy kamatemelést a piac az MNB-től 2018.07.10 13:38

Szeptemberben 15 bázisponttal megemelheti az egynapos betéti kamatot az MNB, ugyanis a ma megjelent inflációs adat után várhatóan nő majd a nyomás a jegybankon - olvasható a JP Morgan keddi elemzésében.

tovább a cikkhez...

Nem tudja összeszedni magát a forint 2018.07.10 13:18

Továbbra is 325 feletti euróárfolyamot látunk, egészen pontosan 325,4 körül jár a forint, ami fél százalékos gyengülésnek felel meg.

Közben az elmúlt órákban a többi régiós devizán is csak minimálisan enyhült a nyomás, a lengyel zloty például 0,3%-os esést mutat tegnaphoz képest, akárcsak a cseh korona.

Meddig lélegezhet fel a forint? Jövőre jön a 330 feletti euró? 2018.07.10 13:11

A jövő év közepére 333 forintos euró és 262 forintos dollár árfolyammal számolnak az egyik legerősebb európai pénzintézet, a francia Société Générale feltörekvő piacokra szakosodott elemzői - olvasható az Alapblog interjújában. Phoenix Kalen, a bank Magyarországgal foglalkozó szakértője úgy véli, hogy hazánkat ugyanannyira sújtja majd a következő kockázatkerülő időszak, mint általában a többi feltörekvő piac tőzsdevilágát és fizetőeszközét.

tovább a cikkhez...

Simán elkelt 40 milliárdnyi kincstárjegy 2018.07.10 11:40

A tervezett 40 helyett 52 milliárd forint értékben adott el rövid kincstárjegyeket kedden az ÁKK, a hozam pedig minimálisan csökkent a múlt héthez képest.

tovább a cikkhez...

Megint ütik a feltörekvőket 2018.07.10 11:01

A forint gyengülése most 325,5 körül jár, ami már bő fél százalékkal magasabb a hétfői szintnél.

A forinttal párhuzamosan a régióban már a lengyel zloty és a cseh korona is majdnem ugyanekkora esést mutat.

A reggel még szépen menetelő török líra lendülete is elfogyott, az egy százalékos szárnyalást teljes egészében visszabukta.

Egyre csúnyábban néz ki a forint 2018.07.10 09:44

Tovább gyengül a forint az euróval szemben, már 325,3-nál jár a jegyzés, ami fél százalékos forintgyengülést jelent tegnaphoz képest.

Közben a dollár-forint is szépen kúszik felfelé, a 277-es szint már 0,6%-kal magasabb a tegnapinál.

Esésnek indult a forint 2018.07.10 09:41

Hamar elindult a forint gyengülése kedden is, már 325 felett jár az euró jegyzése, ami 0,4%-kal magasabb a hétfő esti értéknél.

A fenti teljesítménnyel a forint meging komolyan alulteljesítő, hiszen a régióban a lengyel zloty és a cseh korona is nagyjából 0,1 százalékkal gyengült az euróval szemben. Közben a feltörekvő piacokon a török líra továbbra is jelentős, 1% körüli erősödést mutat a hétfői zuhanás után.

Így reagált a forint az inflációra 2018.07.10 09:01

A vártnak megfelelő inflációs adat láttán kilengések indultak a forint piacán. Komoly változás nem történt, de az utóbbi percekben járt 324 felett is az árfolyam.

Elbántak délutánra a forinttal, ma jön a várva várt adat 2018.07.10 08:07

Kedd reggel 323,7-nél járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezik a hétfő esti árfolyammal. Tegnap egyébként a nap első felében úgy nézett ki, hogy kitarthat a forint erősödése, délután viszont megint elgyengült a magyar deviza. Ma a hamarosan érkező júniusi inflációs adat határozhatja meg a kereskedés irányát, ebben már megjelenhet a forint múlt havi gyengülésének hatása is. Az elemzői konszenzus szerint 3,1 százalékra emelkedhetett a drágulás üteme, ami öt és fél éves csúcsot jelenthet. Ha valóban a 3%-os jegybanki cél fölé emelkedett az inflációs ráta, akkor az gyengítheti a forintot, további nyomás alá kerülhet az MNB. A forint a dollárral szemben 276,17-nél járt péntek reggel, míg az angol font 365,33 forintba került.

Elbántak délutánra a forinttal, ma jön a várva várt adat

A forint versenytársai közül a régióban nagyot erősödött hétfőn a lengyel zloty, amiben szerepet játszhatott az is, hogy a héten a kamatdöntő ülésen a korábbinál erősebb üzenetet vár a piac a közelgő kamatemeléssel kapcsolatban. A keddi napot a zloty és a cseh korona is stagnálással kezdi. Közben a feltörekvő piacokon megint a török líra került a befektetők fókuszába. Tegnap jelentősen gyengült a deviza a dollárral szemben, majd ma reggel ennek korrekcióját látjuk, 1,3%-os szárnyalást mutat a líra a dollárral szemben.

Elbántak délutánra a forinttal, ma jön a várva várt adat

Az euró-forint árfolyamban minimális ingadozást látunk az utóbbi napokban, ma reggel éppen 0,1 százalékos dollárerősödés mutatkozik a piacon, így 1,1743 körül jár a jegyzés. A japán jen eközben 0,25 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,2 százalékos gyengülést mutat.

Elbántak délutánra a forinttal, ma jön a várva várt adat

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium