Meddig lélegezhet fel a forint? Jövőre jön a 330 feletti euró?

2018. július 10. 13:11    
nyomtatás
 
A jövő év közepére 333 forintos euró és 262 forintos dollár árfolyammal számolnak az egyik legerősebb európai pénzintézet, a francia Société Générale feltörekvő piacokra szakosodott elemzői - olvasható az Alapblog interjújában. Phoenix Kalen, a bank Magyarországgal foglalkozó szakértője úgy véli, hogy hazánkat ugyanannyira sújtja majd a következő kockázatkerülő időszak, mint általában a többi feltörekvő piac tőzsdevilágát és fizetőeszközét.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Az utóbbi hetekben a feltörekvő piacokon látott tőkemenekítést elsődlegesen a globális makro pénzügyi-és gazdasági körülményekben bekövetkezett fordulatok váltják ki. Egyrészt a fejlett piacok megint magas hozamokkal kecsegtetnek a kamatemelési ciklus beindulása következtében, ráadásul ezek az országok törvényszerűen nagyobb biztonságot kínálnak, mint a kevésbé átlátható tőkepiacok, amelyek közé Magyarország is tartozik. Másrészt lassul a globális gazdasági növekedés, így a feltörekvő piacok egyre kevésbé attraktívak, ilyenkor automatikusan a befektetők fókuszába kerülnek az országspecifikus és az általános geopolitikai kockázatok - mondta Kalen az Alapblognak.

Véleményünk szerint eljött az ideje, hogy az MNB kamatot emeljen, amennyiben az inflációs nyomás erősödik

- teszi hozzá Kalen.

Az idei év végére az euróval szemben 321 forintos árfolyamot prognosztizál a Societé Generale, 2019 közepére azonban már 333 forintot. A dollár esetében év végére szóló előrejelzésünk 263 forintról, a jövő év közepére nézve pedig 252 forintról szól.


A fenti jóslat egyrészt azt jelenti, hogy a következő hónapok átmeneti megnyugvása után újraindulhat a forint gyengülése, másrészt viszont a dollár jelentős esésével is számolhat a SocGen. A közelmúltban ugyanis a 330 körüli euróárfolyam 285-ös dollárral párosult, ehhez képest a jövő évre becsült árfolyamok 1,27-es euró-dollár árfolyam mellett valósulnának meg.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium