Előfizetői tartalom

Megint elindult a líra a lejtőn - Elkezdhetik kivéreztetni a törököket?

Portfolio
Jelentősen gyengült októberben a török líra, ami alulteljesítette a fontosabb versenytársakat. A zuhanás pénteken egyre gyorsuló ütemben folytatódott, amiért az infláció a felelős, hiszen folyamatosan csökken miatta az ország reálkamata. Várhatóan a következő hónapokban sem lesz változás, így az elemzők szerint érdemes felkészülni a líra további esésére.

Pénteken 1,6%-kal zuhant a líra a dollárral szemben, így az év eleje óta nem látott szintre emelkedett a jegyzés, és már a 3,95 körüli történelmi mélypont sincs messze, most 3,85 felett jár az árfolyam. Ez egy hónap alatt 8%-os zuhanást jelent, amivel a török deviza jelentősen alulteljesítette a feltörekvő piaci versenytársakat, hiszen a dél-afrikai rand például 3,5%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés