Megint kezdhetünk aggódni a svájci frankért? A jegybank még nyugodt

2018. február 13. 17:45    
nyomtatás
 
Az utóbbi másfél év legnagyobb erősödését mutatta be az utóbbi hetekben a svájci frank, mely egy hónap alatt több mint 2 százalékos szárnyalást mutatott az euróval szemben. A svájci jegybank (SNB) azonban a jelek szerint nem aggódik, legalábbis nincsenek arra utaló jelek, hogy igyekeznének csillapítani a frank erejét.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A Bloomberg cikke kiemeli, hogy a frank erősödése az utóbbi időszakban megint ráirányította a figyelmet a lehetséges jegybanki intervencióra, az adatok szerint azonban az SNB betétállománya az erősödés ellenére is csökkent, vagyis nem valószínű, hogy beavatkoztak volna a piacon. A jegybank szóvivője természetesen nem kívánta kommentálni a lehetséges lépéseket.
A hírügynökség kiemeli, hogy a frank még így is gyengébb, mint az utóbbi évek átlaga, vagyis a jelek szerint az erősödés egyelőre nem veszélyezteti az SNB fő célját, ami az infláció élénkítése. A Bloomberg elemzői konszenzusa szerint az év végére 1,20 fölé gyengülhet a svájci deviza, vagyis a jelenlegi erősödés csak átmeneti egy komolyabb gyengülő trendben.

Megint kezdhetünk aggódni a svájci frankért? A jegybank még nyugodt


A jelenlegi árfolyam mellett az SNB-nek nincs oka aggódni, éppen ezért meglepő lenne, ha beavatkoznának a piacon - mondta az ABN Amro szakembere, Georgette Boele.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium