Előfizetői tartalom

Megint zuhan a líra, dollárt halmoznak fel a törökök

Portfolio
Pénteken ismét zuhanásba kapcsolt a török líra, a dollárral szemben egy nap alatt majdnem öt százalékot szakadt. Ebben egyrészt a feltörekvő piacokkal kapcsolatos hangulatromlás a ludas, másrészt a török háztartások egyre nagyobb része rohan dollárt venni, hogy a magas infláció ellen védje magát. Ráadásul a jövő héten helyhatósági választásokat tartanak az országban, ami tovább növeli a kockázatokat.

Csak pénteken 4,3%-kal zuhant a török líra a dollárral szemben, ezzel délutánra az 5,7-es szintet is átlépte a jegyzés. Ezzel az év eleje óta már 7,8 százalékos zuhanásnál jár a deviza.Az év elején még úgy tűnt, hogy kicsit normalizálódik a helyzet a török deviza piacán a nagy 2018-as szakadás után, márciusban azonban megint beindult a gyengülés, ami péntekre extrém...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés