Megütötték a dollárt, a forint egyelőre alig rezdül

2019. január 10. 08:38    
nyomtatás
 
A csütörtöki napot is stagnálással kezdte a forint az euróval szemben, továbbra is a 321-es árfolyam határozza meg a kereskedést. Közben a dollár jelentősen gyengült tegnap annak köszönhetően, hogy szép lassan teljesen kiárazódnak a kamatemelések.


Csütörtök reggel 321,52-nél járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a csütörtök esti árfolyammal. Immár hetek óta nem tud elmozdulni a 321 körüli tartományból a magyar deviza, a jelek szerint továbbra is hiányzik a muníció ehhez. A dollár jegyzése 278,32-nél járt, míg az angol font 355,45 forintba került.

Megütötték a dollárt, a forint egyelőre alig rezdül


A régiós versenytársak közül a lengyel zloty kismértékű gyengüléssel, míg a cseh korona alig érezhető erősödéssel kezdte a napot. A feltörekvő piacokon a török líra minimális elmozdulást mutat a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand szintén 0,1 százalékos lecsorgással kezdett.

A dollár tegnap jelentősen gyengült az euróval szemben annak köszönhetően, hogy elkezdtek kiárazódni a kamatemelési várakozások Amerikában. Az euró-dollár jegyzés tavaly október óta először ment 1,15 fölé, a ma reggeli 1,1555-ös árfolyam egyelőre nem jelent további gyengülést. A Fed tegnap este megjelent jegyzőkönyve egyébként csak ráerősített az utóbbi napok híreire, mivel voltak olyan jegybankárok, akik már decemberben is kivártak volna.

Megütötték a dollárt, a forint egyelőre alig rezdül


Ma igazán fontos makroadat nem jelenik meg, magyar szempontból a legfontosabb az lesz, hogy hosszú idő után sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor miniszterelnök, emellett délután Jerome Powell Fed-elnök is megszólal.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium