Előfizetői tartalom

Megütötték a dollárt, ugrik a forint az amerikai adatra

Portfolio
Csak átmeneti forintgyengülést okozott szerdán az, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést, ma viszont előbb a brutális török kamatemelés, utána pedig a váratlanul nagyot eső amerikai infláció tartós és határozott forinterősödést váltott ki. Emögött az a mozgatórugó, hogy a friss adatra a Fed várhatóan nem fog olyan intenzív kamatemelési pályán haladni, ez pedig nyugtatóan hat az egyébként is nagyon alacsony kamattartalmú feltörekvő piaci devizákra, többek között a forintra is.

2018. szeptember 13. 15:54 Megosztás Megütötték a dollárt, ugrik a forint az amerikai adatra Jókora esést szenvedett el a fél hármas amerikai inflációs adat hatására a dollár: az euróval szemben 1,1630-ról mostanra 1,17-ig esett, hiszen a várakozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés