Megvan az új háromhavi csúcs a forintnál Percről-percre

2018. november 8. 19:39    
nyomtatás
 
Több tényező hatására menetelt a forint a csütörtöki kereskedésben. Délután és este újabb hullám érkezett.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Ez újabb 3 havi csúcs 2018.11.08 19:39

A forint az esti menetelésének köszönhetően újabb 3 hónapos csúcsára ért, az euróval szembeni árfolyama ugyanis a 320,9-es szintnél járt.

321 alatt az euró 2018.11.08 19:37

Újra háromhavi csúcsnál a forint az inflációs adat után 2018.11.08 15:28

Délután újra meglódult a forint: 321,7-ről 321-ig visszaerősödött a forint, azaz újra teszteli a napokban már elért háromhavi csúcsát az euróval szemben. A dollárral szembeni árfolyam 280,7-nél jár jelenleg, az euró/dollár oldalaz 1,1440-nél. A forint erősödését táplálhatja a 6 éves csúcsközelbe emelkedő magyar inflációs adat, ami a monetáris szigorítás felé terelheti idővel az MNB-t.

Probléma az infláció Magyarországon, az MNB-nek hamarosan lépnie kell 2018.11.08 14:15

A magyar GDP-növekedés üteme fokozatos lassulásra van ítélve a következő években, miután több olyan tényező is hűteni fogja a gazdaságot, amelyeknek az elmúlt negyedévekben köszönhette kiemelkedően jó teljesítményét - fogalmazott Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője az intézmény mai sajtótájékoztatóján, amelyen a negyedik negyedéves előrejelzésüket ismertették. A szakértő szerint ez a természetes lassulás nem, a relatíve magas infláció viszont problémát jelent, ezért a Magyar Nemzeti Banknak hamarosan lépnie kell a szigorítás irányába, amennyiben meg akarja őrizni hitelességét.

tovább a cikkhez...

Lassulás vár az európai gazdaságra, megáll az olasz adósságcsökkenés 2018.11.08 13:26

A gazdasági fellendülés tetőpontján már túl van az Európai Unió, fokozatos lassulás vár 2020-ig a térségre, de ezt jelentős lefelé irányuló kockázatok övezik főként a kereskedelmi háború és az amerikai gazdasági lassulás bizonytalanságai miatt - derül ki az Európai Bizottság ma közzétett őszi gazdasági előrejelzéseiből.

tovább a cikkhez...

Az idei növekedés már Brüsszelből is látszik, de aztán behúzzuk a kéziféket 2018.11.08 12:24

A tavasszal becsült 4%-ról 4,3%-ra húzta fel magyar növekedési prognózisát az Európai Bizottság - derül ki a csütörtökön megjelent őszi előrejelzésből. A jövő évi növekedést illetően is optimistábbak lettek Brüsszelben, utána viszont várhatóan nagyot fékez majd a magyar gazdaság. Az EU többi országára és a térség egészére adott friss prognózisokról külön cikkben írtunk:

tovább a cikkhez...

Háromhavi csúcsról fordult a forint az inflációs adat után 2018.11.08 10:29

A Portfolio konszenzusban szereplő 3,7%-ról 3,8%-ra emelkedett októberben az éves magyar inflációs adat és egyúttal az MNB saját előrejelzésében szereplő októberi adatnál is 0,5%-ponttal magasabb a friss érték. Erre a forint az adatközlést követő percekben 321,5 körülről 321-ig erősödött, ami újra a háromhavi csúcsközeli árfolyam beállítását jelenti (múlt pénteken is leszúrt idáig), majd később visszagyengült 321,5-ig.

Amint az alábbi ábrán láthatjuk: a forint a múlt heti erősödéssel letörte az emelkedő trendvonalat, azóta alatta tartózkodik és alulról vissza is tesztelte a vonalat, ami technikai elemzési szempontból afelé mutat, hogy most egy újabb erősödési "körre" van kilátás. Ha ez megtörténik, akkor a 319,3-as szint tűnik erősebb támasznak a 200 napos mozgóátlag és a berajzolt támasz szint miatt.

A dollárral szembeni forintárfolyam a múlt heti erősödéssel lepattant a berajzolt csökkenő trendvonalról és most már az alsó, emelkedő trendvonalat teszteli 281,5 körül.

Kijött az inflációs adat: közel hatéves csúcson a drágulási ütem! 2018.11.08 09:01

Októberben az előző év azonos időszakához képest 3,8%-kal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon - derült ki a KSH mai adataiból. Ez alapján közel hat éve nem látott ütemben drágult az élet. A Portfolio által megkérdezett elemzők 3,7%-os árindexet vártak, így az adat kisebb meglepetést okozott.

tovább a cikkhez...

Elbotlott a forint csütörtök reggelre 2018.11.08 08:26

Csütörtök reggel 321,6 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal magasabb a szerda esti árfolyamnál. A dollárral szemben 281,6-nál járunk, míg az angol font jelenleg 369,23 forintba kerül.

Elbotlott a forint csütörtök reggelre

A régióban a lengyel zloty a forinthoz hasonló mérsékelt gyengülést mutatott, míg a cseh korona minimális erősödéssel kezdte a napot. A feltörekvő piacokon a török líra több mint fél százalékos gyengüléssel kezdte a napot, míg a dél-afrikai rand 0,3 százalékot veszített.

A dollár szerdán gyengülésnek indult az amerikai félidős választásokat követően, majd a nap második felében fordult a hangulat. Csütörtök reggel 0,2 százalékos erősödést látunk az amerikai devizánál, így 1,142 körül jár az euróval szembeni jegyzés. Közben a japán jen 0,15%-kal gyengült a dollár ellenében, és az angol font is visszaesett kicsit.

Elbotlott a forint csütörtök reggelre

A mai nap hangulatát megint a jegybankok határozhatják meg: magyar idő szerint délután Mario Draghi EKB-elnök beszél egy rendezvényen, majd este jön a Fed kamatdöntő ülése. A piac nem vár változást az amerikai jegybanktól, valószínűleg csak decemberben emelnek legközelebb kamatot.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Privát & prémium bankár
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium