Előfizetői tartalom

Mi lesz az MNB-vel és a forinttal? Ez most a tíz legfontosabb kérdés

Hosszú évek óta először fordul elő, hogy a piac tesztelje az MNB kiállását a laza monetáris politika mellett, a forint gyengülése most máris arra késztette a jegybankot, hogy a korábbinál óvatosabban fogalmazzon - olvasható a Morgan Stanley elemzésében. Az amerikai bank szakemberei összeszedték a szerintük tíz legfontosabb kérdést, és meg is válaszolták azokat az MNB-vel kapcsolatban.

Évekig a támogató nemzetközi környezet és a nyomott infláció tette lehetővé, hogy az MNB rekord mélységbe csökkentse az alapkamatot, ez most megváltozni látszik, hiszen az utóbbi hetekben-hónapokban erőteljes kockázatkerülés bontakozott ki a feltörekvő piacokon, illetve szép lassan az infláció is emelkedni kezdett, ami miatt a világ nagy jegybankjai el is indultak a szigorítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés