Előfizetői tartalom

Milyen előnyökkel járhat a mai kínai-magyar megállapodás?

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank és a People's Bank of China (PBC, a Kínai Népköztársaság jegybankja) között ma megkötött 10 milliárd jüan névértékű bilaterális devizaswap (devizacsere) keretmegállapodás Magyarország számára két szempontból lehet különösen előnyös: egyrészt elősegítheti a két ország közötti kereskedelem további fejlődését, másrészt a pénzügyi stabilitási kockázatok mérséklődéséhez is hozzájárulhat - írja a megállapodásról készített háttéranyagban Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója. Az anyagból az alábbiakban néhány hangsúlyosabb részt emelünk ki.

Kapcsolódó cikkünk2013.09.09Devizacsere-megállapodást kötött az MNB a kínai jegybankkalAz elsők egyike vagyunk Palotai az összefoglaló elején emlékeztet arra, hogy a világ jegybankjai a 2008-as válság kitörését követően egyre gyakrabban éltek az egymással kötött devizaswap-megállapodások eszközével. Ennek célja sokrétű lehet: likviditási problémák kezelése, a kétoldalú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés