Előfizetői tartalom

Nagyot ütöttek a forinton, de még mindig 300 körül lenne az igazi helye

Fundamentálisan továbbra is akár 300-310 alatti euró-forint árfolyam lenne indokolt, vagyis az utóbbi hetek gyengülése után egyre inkább alulértékelt a magyar deviza - olvasható az OTP Bank friss elemzésében. A bank szerint rövidtávon nem számíthatunk a forint komolyabb szárnyalására, hosszabb távon pedig az MNB fékezheti meg a nem kívánt erősödést.

A nemzetközi hangulat sodorta bajba a forintotA feltörekvő piacokkal kapcsolatos globális hangulat drasztikus változása miatt az utóbbi hónapokban a forint intenzíven gyengült az euróval szemben, 330-nál korábban sosem látott árfolyamot is elért a jegyzés, majd onnan korrigált vissza kicsit. Azzal, hogy a magyar költségvetési és monetáris politika is laza volt, ezeknek a nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés