Nekifut újra a forint a 315-nek?

2019. március 11. 08:46    
nyomtatás
 
A múlt hét második felében már-már úgy nézett ki, hogy a forint elbukja csatáját a 315-ös lélektani szinttel szemben, aztán pénteken megint erősödés felé indultunk a vártnál magasabb inflációs adat láttán. A dollár közben tartja magát 1,13 alatt, így továbbra is jó a hangulat az amerikai deviza piacán.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Hétfő reggel 315,47-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális változást jelentett péntek estéhez képest. A múlt héten úgy tűnt, hogy a forint eltávolodik a korábban tesztelt 315-ös szinttől, azonban a péntek reggel megjelent inflációs adat a vártnál magasabb lett, ami arra utalhat, hogy az MNB valóban kénytelen lesz elindulni a szigorítás felé. Ez pedig ismét erősítette a forintot, vagyis könnyen lehet, hogy most jön a "második menet" a magyar deviza harcában a lélektani árfolyammal. A dollárral szemben jelenleg 280,54-nél járunk, míg az angol font 364,77 forintot ér.

Nekifut újra a forint a 315-nek?


A régióban a lengyel zloty és a cseh korona a forinthoz hasonlóan minimális erősödéssel kezdte a napot, a jelek szerint új impulzusokra van szüksége a közép-európai devizáknak a további komolyabb javuláshoz. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand stagnálással kezdte a napot.

A dollár az elmúlt napokban érezhetően erősödött az euróval szemben, a csütörtöki EKB-döntés után sikerült áttörnie az 1,13-as kulcsszintet. Ez azért volt fontos, mert előtte hosszú ideig 1,13-1,14 között oldalazott az árfolyam, ennek letörése majdnem kétéves csúcsot jelentett a dollár szempontjából. Ráadásul a jelek szerint itt tudja is tartani magát az amerikai deviza, a hetet 1,1245-nél kezdi az árfolyam. Közben a japán jen 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font a holnapi kulcsfontosságú Brexit-szavazás előttegyelőre alig mozdul.

Nekifut újra a forint a 315-nek?


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium