Előfizetői tartalom

Ritka szériát mutat a forint, ezekben az órákban dől el egy fontos mozgatórugója

Portfolio
A 330-as szint felett zárt a délután 5 órási ármegállapítás alapján ma a forint az euróval szemben, azaz új történelmi mélyponton. A mai esésben a küszöbön álló német kormányválság is lényeges szerepet játszott, amelynek újabb felvonása ezekben az órákban zajlik Angela Merkel német kancellár Horst Seehofer CSU-elnök és belügyminiszter tárgyalásán. Ma egyébként már sorozatban a hatodik egymást követő kereskedési nap volt, amikor a forint esett az euróval szemben. Ilyen hosszú periódusra ilyenre évente 1-3 alkalommal került sor az elmúlt években és utoljára idén februárban volt egy ilyen szériája a magyar fizetőeszköznek.

Hétfő késő este el is dőlt a német kormányválság iránya: végül megegyezett Seehofer és Merkel, így véget ért a dráma:Kapcsolódó cikkünk2018.07.03Véget ért a német kormányválságHajnal óta a kockázatkerülés volt a jellemző a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon (gyengült az euró, estek a részvényindexek), miután kiderült, hogy vasárnap éjjel felajánlotta lemondását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés