Robog tovább a forint Percről-percre

2018. január 4. 15:01    
nyomtatás
 
A nap közbeni oldalazás után délután megindult a forint, az euróval szembeni jegyzések idei mélypontjukra értek és egyúttal új lokális csúcsot állított be a hazai fizetőeszköz.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Az euró hátán kapaszkodik a forint 2018.01.04 15:01

A csütörtöki kereskedés az euró látványos erősödéséről szól. Ez a régiós devizák esetében csak a forintnál érezhető egyelőre. A forint euróval szembeni árfolyama a 308-as szint átlépésével kacérkodik. Egyúttal új lokális csúcsra ment a forint.

A forint menetelését segítheti, hogy csütörtökön kiválóan sikerültek a kötvényaukciók.

Idén sincs megállás: kirobbanó siker az év első kötvényaukciója 2018.01.04 11:51

A tervezett 50 helyett 75 milliárd forintnyi forrást tudott bevonni az ÁKK a csütörtöki kötvényaukción, ráadásul a hozamok is új történelmi mélypontokra estek vissza, a tízéves például először volt 2 százalék alatt.

tovább a cikkhez...

Kicsit mintha a forint is megijedt volna a saját erejétől 2018.01.04 08:18

Masszív erosödéssel kezdte az évet a forint, majd szerdán már kicsit megtorpant. Így most a 308-310-es szinten kellene eldolnie a további iránynak. Közben az euró lendülete is elfogyott 1,20 felett, most ott ingadozik a dollárral szembeni jegyzés.

Csütörtök reggel 308,53-nál állt a forint az euróval szemben, ez minimális elmozdulást jelentett szerda estéhez képest. Sőt, gyakorlatilag tegnap is stagnált az árfolyam, a keddi nagy erősödés után 308-310 között ingadozik az euró-forint jegyzés. A dollárral szemben 256,52-nél jár a magyar deviza, míg a svájci frank 262,62-nél állt.

Kicsit mintha a forint is megijedt volna a saját erejétől

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot. Ezzel a régiós deviza 2015 augusztusa óta nem látott szintre erősödött az utóbbi napokban, vagyis a jelek szerint nem csak a forintnak megy nagyon mostanában. A cseh korona stagnálással kezdte a mai napot. Közben a feltörekvő piacokon az orosz rubel minimális elmozdulással kezdett a dollárral szemben, a török líra viszont 0,4%-ot erősödött reggelre.

1,20 felett az euró-dollár jegyzés emelkedése is megtorpant az elmúlt napokban, a jelek szerint a befektetők is friss impulzusokra várnak az euró esetleges további erősödése előtt. Csütörtök reggelre 0,1%-kal kapaszkodott feljebb az európai deviza, így 1,2027-nél járt. A japán jen eközben 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, akárcsak az angol font.

Kicsit mintha a forint is megijedt volna a saját erejétől

A makroadatok sorában ma az amerikai magánszektor foglalkoztatásáról szóló ADP-index érdemel említést, mely a pénteki átfogó munkaerőpiaci statisztika fontos indikátora lehet.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium