Semmi sem billenti ki a forintot nyugalmi helyzetéből

2018. február 7. 08:01  english version   
nyomtatás
 
A forint továbbra sem mutat érdemi mozgást, a jelek szerint minden szereplő számára ideális a 310 körüli nyugalmi állapot. Az euró közben megint 1,24 közelébe kapaszkodott a dollárral szemben, és a japán jen is érezhető erősödéssel kezdte a napot.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Szerda reggel a forint 309,58-nál járt az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a tegnap esti árfolyamnál. Az utóbbi napok nemzetközi viharai nem különösebben viselték meg a magyar devizát, rövid időre 310 fölé emelkedett az euró jegyzése, mostanra azonban visszatért a hetek óta bevált 308-310-es sávba. A dollárral szemben 249,8-nál jártunk, míg egy svájci frank 267,3 forintba került.

Semmi sem billenti ki a forintot nyugalmi helyzetéből


A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,3%-kal gyengült a dollárral szemben, a török líra stagnált, míg a dél-afrikai rand 0,2%-ot veszített értékéből.

Az euró-dollár árfolyam esetében napok óta az 1,24-es szint határozza meg a kereskedést, az euró innen nem nagyon tud jelentősen és tartósan erősödni tovább, míg a dollárnak nincs ereje komolyabb korrekcióra. Ma reggel 1,2395-nél járt a jegyzés, ami 0,2 százalékos euróerősödést jelentett kedd estéhez képest. Közben a japán jen is 0,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font minimális erősödéssel kezdett.

Semmi sem billenti ki a forintot nyugalmi helyzetéből


Ma a régióban elsősorban a román és a lengyel kamatdöntése figyelnek a befektetők, itthon pedig az ipari termelés adata mellett a jegybank devizatartalékainak alakulása jelenik meg.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium