Simán átvitte a 315-öt a forint - Van még benne szufla?

2019. március 14. 08:54    
nyomtatás
 
Szerdán hosszú idő után sikerült a forintnak egyértelműen átvinnie a 315-ös kulcsszintet, ezzel majdnem egyéves csúcsra ugrott az euróval szemben. Az angol font az újabb Brexit-szavazás után először erősödött, ma reggelre viszont már érezhető gyengülést látunk.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Csütörtök reggel 314,75-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális gyengülést jelentett azt követően, hogy tegnap végre áttörte a 315-ös szintet a magyar deviza. Ez egyrészt közel egyéves csúcsot jelent, másrészt lélektanilag is fontos volt, hetekig kerülgette a forint. Most persze még fontos lenne, hogy legalább néhány napig sikerüljön is alatta maradni, akkor beszélhetnénk valódi kitörésről. A dollárral szemben most 278-nál járunk, míg az angol font 369,14 forintba kerül.

Simán átvitte a 315-öt a forint - Van még benne szufla?


A régiós versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális gyengüléssel kezdte a napot az euróval szemben, míg a feltörekvő piacokon a török líra 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,2 százalékot veszített.

A fejlett devizák közül az elmúlt napokban az angol fontra szegeződött a legnagyobb figyelem, hiszen két kulcsfontosságú szavazás is volt a héten: egyrészt a parlament elutasította a Brexit-megállapodást, másrészt viszont szerda este arról döntöttek, hogy nem akarnak rendezetlen kilépést sem. Ezek a hírek komoly kilengéseket hoztak a font árfolyamában, tegnap este például a rendezetlen Brexit esélyének csökkenése erősítette az angol devizát, ma reggelre viszont korrekciót látunk a piacon, 0,4 százalékkal gyengül a font. Ma este pedig jön a harmadik lényeges parlamenti szavazás, melyen már a március végén lejáró határidő meghosszabbításáról szavaznak.

Simán átvitte a 315-öt a forint - Van még benne szufla?


A dollár az utóbbi hetekben először erősödött az euróval szemben, kitört a korábbi 1,13-1,14-es sávból 1,13 alá, majd az utóbbi két napban fordult a kocka, tegnap már érezhetően gyengült az amerikai deviza. Csütörtök reggel 1,1326-nál jár az euró-dollár jegyzés, ami minimális elmozdulást jelentett szerda estéhez képest. Közben a japán jen 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben ma reggelre.

Simán átvitte a 315-öt a forint - Van még benne szufla?


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium