Előfizetői tartalom

Sosem volt ilyen gyenge a forint árfolyama - Rengeteg magyar a zsebén érezheti

Több csatornán keresztül érintheti a forint árfolyama a gazdasági szereplőket, így hosszabb távon szinte mindenki életére hatással lehet a mostani rekordárfolyam is. Szerencsére a nyaraláson talán a többség már túl van, de így is a zsebünkön érezhetjük az utóbbi hetek forintesését. A gazdaság viszont összességében akár jól is kijöhet a dologból.

Elszállhatnak az árak a gyenge forinttól?A gyenge forintnak elsősorban a külkereskedelemre lehet hatása, hiszen a külföldről beszerzett termékek ára törvényszerűen emelkedhet emiatt. 2018-ban 99,3 milliárd euró, 31 654 milliárd forint értékben importált Magyarország, most a 332-es euróárfolyammal számolva ugyanez a behozatal forintban 1300 milliárddal lenne több. Ezt a költséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés