Száguld tovább a forint - Rögtön elfelejtjük a 320-at Percről-percre

2019. február 12. 12:22    
nyomtatás
 
Hétfőn átmenetileg 320 fölé gyengült a forint az euróval szemben, majd onnan kedd reggel megint erősödéssel kezdett. A nemzetközi devizapiacon a dollár 1,13 alá tudott erősödni az euróval szemben, és egyelőre ott tartja is magát.

Eldőlt: Matolcsy marad az MNB elnöke 2019.02.12 12:22

Orbán Viktor miniszterelnök Matolcsy György ismételt kinevezésére szándékozik javaslatot tenni a Magyar Nemzeti Bank elnöki tisztségére Áder János köztársasági elnöknek, a jelölt parlamenti meghallgatása után - tájékoztatta az MTI-t kedd délután Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

tovább a cikkhez...

Közeledik a 318 2019.02.12 11:55

Tovább erősödött a forint, lassan a 318-as szintet közelíti az euró jegyzése, ami már 0,6%-os forinterősödést jelent tegnaphoz képest.

Hirtelen kapott erőre a forint 2019.02.12 09:11

Kedd reggel erősödésbe kapcsolt a forint, 318,5-ig zuhant az euróval szembeni jegyzés, ami 0,5%-kal alacsonyabb a tegnapinál.

A forint már az inflációs adat megjelenése előtt erősödni kezdett, majd a KSH közlése után kapott igazán szárnyra. A vártnál magasabb januári maginfláció ugyanis azt üzenheti, hogy közeleg az MNB szigorítása.

Itt a fontos januári inflációs adat - Van benne egy nagy meglepetés! 2019.02.12 09:01

Idén januárban az előző év azonos időszakához képest 2,7%-kal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon - derült ki a KSH mai adataiból. Az elemzők 2,7%-os indexre számítottak, így az adat nem okozott meglepetést. Az éves maginflációs index értéke viszont váratlanul 2,8%-ról 3,2%-ra ugrott, ami ötéves csúcs, és egyben a mögöttes árnyomás erősödésére utal.

tovább a cikkhez...

Tovább kerülgeti a 320-at a forint 2019.02.12 08:24

Kedd reggel 319,74-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelentett hétfő estéhez képest. Tegnap délután átmenetileg 320 felett is járt az euró-forint jegyzés, majd onnan kapaszkodott kicsit vissza a magyar deviza. Ugyanakkor továbbra is a 320-as lélektani szint lehet a középpontban, ekörül kisebb hangulatingadozásokkal oldalazhat a forint. A dollár 283,34 forintot ér jelenleg, míg az angol font 364,55-nél járt.

Tovább kerülgeti a 320-at a forint

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty is 0,1 százalékkal erősödött, míg a cseh korona stagnálással kezdte a napot. A feltörekvő piacokon a török líra is minimális elmozdulást mutat a dollárral szemben, a dél-afrikai rand viszont 0,4 százalékkal erősödni tudott.

A dollár hétfőn 1,13 alá erősödött az euróval szemben, majd innen kedd reggel jött egy kis korrekció, az 1,1285 körüli jegyzés 0,1 százalékkal magasabb volt a hétfő estinél. Közben a japán jen 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font minimális elmozdulást mutat reggel.

Tovább kerülgeti a 320-at a forint

Magyar szempontból a nap legfontosabb adata a hamarosan érkező januári inflációs statisztika lesz, melyre akár a forint is reagálhat. Az MNB alelnöke ugyanis a múlt hónapban arról beszélt, hogy kiemelten figyelik majd az adószűrt maginfláció alakulását a közelgő szigorítással kapcsolatban, ezért a mostani szám elsősorban a jegybank szempontjából lehet lényeges.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium