Tartja erejét az euró, visszagyengült a forint Percről-percre

2017. november 15. 12:42    
nyomtatás
 
Három hete egy szűk, egy százaléknál kisebb sávba van beragadva a forint az euróval szemben, innen jövő kedden az MNB döntése mozdíthatja ki valamerre. Reggel a többi deviza esetében sem volt jelentős elmozdulás, a forint is csak átmenetileg erősödött.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Elveszett a forint előnye 2017.11.15 12:42

Kora délutánra visszagyengült a forint árfolyama a közös európai devizával szemben. Az eurót újra minimálisan 312 forint felett jegyzik, vagyis a nap folyamán összeszedett előnyét el is veszítette a hazai fizetőeszköz. A többi deviza ellenében is láthattunk néni gyengülést, de csak visszafogottabbat.

Az euró azonban megtartotta előnyét, az euró/dollár árfolyam 1,1845 körül stabilizálódott.

Erősödik a forint 2017.11.15 09:58

Szerdán délelőtt erősödött a forint a vezető devizákkal szemben, az euró ellenében 311-ig erősödött a hazai deviza a kora reggeli 312-es szintről. A forint a dollárral szemben is felértékelődött, a reggeli 264-es szintnén már egy egységgel erősebb a hazai deviza.

Ezzel párhuzamosan az euró/dollár is elpattant: a jegyzés elhagyta az 1,18-as szintet.

Ideje lenne már valamerre elindulnia a forintnak 2017.11.15 08:18

Szerda reggel a forint 311,9 körül járt az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a kedd esti árfolyamnál. A magyar deviza október második fele óta képtelen kimozdulni a 310-312-es sávból, ha pedig leszámítjuk az októberi átmeneti erősödést, akkor szeptember második fele óta nem láttunk más árfolyamot. A dollárral szemben 264-nél jár a magyar deviza, míg a svájci frank 267,4 forintba került.

Ideje lenne már valamerre elindulnia a forintnak

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális erősödéssel kezdte a napot, míg a cseh korona 0,1 százalékkal gyengült az euróval szemben. A feltörekvő piacon közben az orosz rubel 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,1 százalékos eséssel kezdett, míg a dél-afrikai rand 0,15%-ot veszített.

Az euró tegnap nagyot erősödött részben Janet Yellen szavaira, aki szerint a piaci szereplők félreértik a Fedet. A hírre 1,18 fölé ugrott vissza az euró-dollár jegyzés, ami kedd reggel még 1,166 körül is járt. Most 1,1813-nál jár az árfolyam, ami további 0,2 százalékos dollárgyengülést jelent tegnaphoz képest. A japán jen 0,4%-os erősödéssel kezdte a napot a hajnalban megjelent kedvező GDP-adat után, míg az angol font 0,1 százalékot javított a dollárral szemben.

Ideje lenne már valamerre elindulnia a forintnak

Ma délután Amerikából érkeznek fontos adatok, a kiskereskedelmi forgalom mellett az infláció legfrissebb statisztikája jelenik majd meg.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Designer (Senior / Junior)
Kiemelt privát banki tanácsadó
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium