Történelmi mélypontra ütötte a lírát Erdogan - Óriási tabut döntött a török elnök

2018. május 15. 08:13    
nyomtatás
 
A jövő havi török elnökválasztások győztesének a monetáris politikában is hatékony vezetőnek kell mutatkoznia, és a jegybankelnök nem hagyhatja figyelmen kívül az elnök utasításait, aszerint kell majd cselekednie - többek között ezeket a nyugati szemmel ijesztőnek, Törökországban már-már megszokottnak mondható kijelentéseket tette kedden a Bloomberg TV-nek adott nyilatkozatában Recep Tayyip Erdogan, jelenlegi elnök.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Az elnöki rendszer bevezetésére törekvő Erdogan ezzel a kijelentéssel kis túlzással bejelentkezett a jegybank elnökének is, igaz közben olyat is mondott, hogy a jegybank független intézmény, de persze majd az elnök utasításainak megfelelően kell cselekednie és ez véleménye szerint nagyon hatékony lépéseket tesz majd lehetővé.

Erdogan kijelentései ma reggel még tovább lökték a lejtőn a lírát: a dollárral szemben 4,40 közelébe bukott, ami fél százalékos esés tegnaphoz képest és új történelmi mélypont közvetlen közeli árfolyamszintet jelent. A piac közben azért a törvényjavaslatért is ideges, amelyet elkezdtek tárgyalni tegnap a török parlamentben. Amint megírtuk: akár az összes deviza tranzakcióról adatokat kaphatna a török pénzügyminisztérium, néhány kivétellel, ha elfogadják a jogszabályt:

2018.05.14 17:10 Brutális eszközzel védenék meg a törökök a zuhanó lírát?

A líra hanyatlása kissé hatással lehet a régió többi devizájára is, a forint ma reggel új közel kétéves mélypontra bukott az euróval szemben 316 feletti szinten.

Történelmi mélypontra ütötte a lírát Erdogan - Óriási tabut döntött a török elnök


Történelmi mélypontra ütötte a lírát Erdogan - Óriási tabut döntött a török elnök


Történelmi mélypontra ütötte a lírát Erdogan - Óriási tabut döntött a török elnök

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium