Előfizetői tartalom

Történelmi mélypontra eshet a forint a Magyarországot elítélő jelentés után

Portfolio
A hirtelen gyengülés után könnyen negatívra fordulhat a hangulat a forint piacán azt követően, hogy az Európai parlament szerdán elfogadta a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést. A Portfoliónak nyilatkozó devizakereskedő szerint a mostani helyzetben "nincs jó optikája" a dolognak, ráadásul közel van a magyar deviza történelmi mélypontja.

A következő napokban elképzelhető egy kis hozamemelkedés és árfolyamgyengülés a Sargentini-jelentés elfogadása után - mondta a Portfolio által megkérdezett devizakereskedő az EP szerdai döntése után. Szerinte "nem jó a dolog optikája".A mostani döntésnek ugyan kevés a direkt gazdasági hatása, ugyanakkor nem jó jel a 2020 utáni uniós költségvetési vita szempontjából....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés