Tovább szívja ki a pénzt a bankrendszerből az MNB

2019. május 14. 08:58    
nyomtatás
 
Egy, három, hat és tizenkét hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert tartott a Magyar Nemzeti Bank. A jegybank az egy és három hónapos futamidőn nem kötött üzletet, a hat és tizenkét hónapos lejáraton 9,73-9,73 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el. A hétfői tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 30,25 milliárd forinttal, 1724,8 milliárd forintra mérséklődik - olvasható a jegybank közleményében.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

A meghirdetett mennyiség minden futamidőn 30 millió euro (9,73 milliárd forint) volt, amelyre a bankok egy hónapon 130 millió euro (42,15 milliárd forint) értékben, három hónapon 165 millió euro (53,5 milliárd forint) értékben, hat hónapon 209 millió euro (67,77 milliárd forint) értékben, tizenkét hónapon 159 millió euro (51,55 milliárd forint) értékben nyújtottak be ajánlatokat. Az MNB az egy és három hónapos futamidőn nem fogadott el ajánlatot, a hat és tizenkét hónapos lejáraton egyaránt 9,73 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal. Az egy, három, hat és tizenkét hónapos swaptenderen 2, 4, 5, illetve 4 bank vett részt.

Tovább szívja ki a pénzt a bankrendszerből az MNB
Klikk a képre!


A szerdai lejáratot és a tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 2019. május 15-én 30,25 milliárd forinttal 1724,8 milliárd forintra mérséklődik. Ebből a három hónapos eredeti futamidejű állomány 187,2 milliárd forintot, a hat hónapos eredeti futamidejű állomány 657 milliárd forintot, a tizenkét hónapos eredeti futamidejű állomány pedig 880,6 milliárd forintot tesz ki.

A Monetáris Tanács 2019. március 26-i döntésével a 2019 második negyedévére megcélzott átlagos kiszorítandó likviditás nagyságát az első negyedévi értékhez képest 100 milliárd forinttal csökkentette, és legalább 300-500 milliárd forintban határozta meg. A Monetáris Tanács rögzítette, hogy a jegybanki swapeszközök állományát a megcélzott kiszorítási hatás figyelembevételével határozza meg - zárul a jegybank közleménye.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium