Túlhúzták a dollárt, jöhet még egy kis gyengülés

2018. május 14. 09:22    
nyomtatás
 
Az április közepétől május elejéig látott szinte folyamatos dollárerősödés után az utóbbi napokban korrekció látszik, ami néhány technikai tényező miatt még egy kicsit kitarthat, ez pedig segítene a forintnak is, amely nyomás alatt van az utóbbi hetekben.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Elegendő volt az elmúlt három heti dollárerősödés akkor, ha nem gondoljuk, hogy az Amrika és a világ többi része közötti növekedési ütemkülönbség nem tágul tovább és a Donald Trumppal kapcsolatos politikai kockázatok tartósan elmúltak - ezt hangsúlyozza az ING Bank devizapiaci összefoglalója. Meglátásuk szerint tehát a dollár nem erősödik egyelőre tovább. Sőt kis gyengülés mutatkozik akkor, ha közben néhány technikai elemzési indikátort nézünk.

A dollárindex ellenállás nélkül repült át a 200 napos mozgóátlagon, most viszont ahhoz közelít (92-nél), amiről elvileg elrugaszkodhatna majd az index. Ha viszont ezen mégis átesne, akkor akár 90 körülig is ereszkedhetne, ekkor tesztelné vissza teljesen az index az egyéves csökkenő trendvonalat, ahonnan kitört április második felében.

Holnap jelennek meg az első negyedéves GDP-adatok világszerte, így ez a devizapiacok szempontjából is kiemelt adatközlési nap lesz:

2018.05.14 06:05 Lehull a lepel a magyar gazdaság teljesítményéről

Túlhúzták a dollárt, jöhet még egy kis gyengülés


Az euró/dollár árfolyamnál is látványosan elakadt a dollár menetelése 1,1820 körül, most 1,1960 körül jár a kereskedés és amint látjuk, kissé 1,20 felett jár a 200 napos mozgóátlag, így elvileg lenne még tere a dollár további gyengülésének.

Túlhúzták a dollárt, jöhet még egy kis gyengülés


Ha a dollár menetelése tényleg véget ért, az fellélegzést jelenthetne a nyomás alatt álló feltörekvő piaci devizáknak, így akár a forintnak is, amely ma reggel továbbra is a 315,3-315,5 körüli magasságban hullámzik a bankközi piacon. 315,7 felett új kétéves forintmélypontról beszélhetnénk.

Túlhúzták a dollárt, jöhet még egy kis gyengülés


Amint berajzoltuk, a csökkenő trendvonal egyelőre a jelek szerint tartja az árfolyamot, azaz 314 körül látszik egy támasz az árfolyamban.

Túlhúzták a dollárt, jöhet még egy kis gyengülés


A dollár menetelésének megállása a dollár/forint árfolyamban is látszik: 267 közeléből 264 alá bukott az árfolyam péntekre és most is ott látjuk a kereskedést.

Túlhúzták a dollárt, jöhet még egy kis gyengülés


Címlapkép forrása: AFP Fotó Thomas Samson

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium