Ugrásra készen várja a forint a Fitch esti döntését Percről-percre

2018. március 9. 17:17    
nyomtatás
 
Napok óta erősödik a forint, ezen pedig még segíthetne, ha a Fitch ma késő este meglepetésre felminősítené Magyarországot. A dollár piacán a délutáni munkaerőpiaci adat okozott heves kilengéseket.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Nem tudta a piac értelmezni a munkaerőpiaci adatot 2018.03.09 17:17

A dollár piacán az váltott ki csapkodást, hogy kora délután első ránézésre kiemelkedően jó munkaerőpiaci adat jelent meg. Erre először el is kezdett erősödni az amerikai deviza, majd hirtelen fordult a hangulat. A befektetők ugyanis már nem az új munkahelyek számára, hanem a béremelkedési ütemre koncentrálnak az inflációs kilátások miatt, az pedig a vártnál alacsonyabb volt. Most kora este 1,233 körül jár az euró-dollár jegyzés, ez 0,1 százalékkal magasabb a tegnapinál.

Kivár a forint a Fitch előtt 2018.03.09 17:14

Kora estére 311,7-nél csillapodott le a forint korábbi erősödése, ez egyébként minimális javulást jelent a magyar deviza szempontjából csütörtökhöz képest. A dollár jegyzése most 252,85-nél jár, míg a svájci frank 266,38 forintot ér.

A forint versenytársai lényegesen nagyobb elmozdulást mutatnak, de felemás a teljesítményük. A lengyel zloty 0,2 százalékos erősödésben van azok után, hogy a héten lehűtötték a kamatemelési várakozásokat, a cseh korona viszont hasonló mértékben gyengült az euróval szemben.

Csapkodás a dollár piacon 2018.03.09 14:41

Az amerikai makroadatok megjelenését követően csapkodás indult az EUR/USD piacán.

Megindult a forint az adat után 2018.03.09 14:39

Délelőtt 10 óta fokozatos, kis mértékű leértékelődés jellemezte a forintot, az euróval szembeni árfolyama a 312,10-es szintre került, majd a fél 3-kor megjelent amerikai munkaerőpiaci adatok hatására erősödésbe váltott. A kurzus a 311,70-es szintig szúrt le.

Nagyon erős lett az amerikai munkaerő-piaci adat 2018.03.09 14:37

Februárban 313 ezerrel nőtt az Egyesült Államokban a nem mezőgazdasági szektorban foglalkoztatottak száma - derült ki a munkaügyi hivatal ma közzétett, átfogó statisztikájából. Az elemzők többsége ennél lényegesebben alacsonyabb számra számított, így az adat nagy meglepetést okozott.

tovább a cikkhez...

Már reggel beindult a forint 2018.03.09 08:33

Péntek reggel sem hagy alább a forint héten tapasztalt lendülete, az euróval szembeni jegyzések ugyanis a 312-es szint alá kerültek. Délután és este jöhetnek még olyan hírek, amik lényegesen befolyásolhatják az árfolyam alakulását.

Látványosan felülteljesítő volt a héten a forint. A 314,50-es szintekről péntek reggelre a 311,60-as szintig süllyedtek az euróval szembeni jegyzések. Legutóbb február 20-án volt ennyire erős a hazai fizetőeszköz.

Már reggel beindult a forint

Már reggel beindult a forint

Ma reggel a lengyel zloty is minimálisan kapaszkodik, de a héten leszakadóban volt a jegybank lazább monetáris politikát sugalló üzenetei miatt.

A devizapiaci befektetők hangulatát a csütörtöki EKB-döntés, majd Donald Trump importvámokkal kapcsolatos végleges esti döntése befolyásolta. Ennek eredménye az lett, hogy a dollár kezdetben tegnap délután hirtelen gyengült, majd ledolgozta leszakadását és e heti csúcsa közelébe ért.

2018.03.08 21:43 Bréking: Trump bejelentette, jönnek a büntetővámok!2018.03.08 15:09 Itt az Európai Központi Bank kamatdöntése - Fontos változás a közleményben!

Már reggel beindult a forint

És még nincs vége a hétnek, mivel a várható bejelentések és adatok fényében ez lehet a legizgalmasabb nap. Délután érkeznek az amerikai munkaerőpiaci adatok, majd az esti órákban véleményt mondhat Magyarországról a Fitch.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium