Új történelmi mélységben az argentin peso

2018. június 14. 19:46    
nyomtatás
 
Élesen reagáltak a befektetők arra az argentin hírre, miszerint a jegybank három igazgatója is távozik. A peso új történelmi mélypontjára esett.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Új történelmi mélypontjára süllyedt az argentin peso a jegybank felől érkező értesülések hatására. A deviza megítélésének az sem kedvez, hogy a fuvarozók sztrájkba fogtak a gazdaság megbénítása érdekében.

Marcelo Bonelli argentin újságíró arról írt csütörtökön, hogy három igazgató is lemond a jegybankban betöltött posztjáról. A jegybank nem kommentálta az értesülést a Bloomberg beszámolója szerint.
Emellett Mauricio Macri elnöknek a fuvarozók országos sztrájkja sem kedvez.

Win Thin, a Brown Brothers Harriman feltörekvő piaci szakértője szerint a jegybank nem képes sokáig tartani a peso árfolyamát és nem is szabadna neki. Sok minden múlik most azon, hogy az ország hogyan tud majd haladni az IMF-program mentén - mondta.

A hírügynökség emlékeztet arra, hogy Argentína a múlt héten jutott megállapodásra a valutaalappal egy 50 milliárd dolláros készenléti hitelről a befektetői bizalom visszaszerzése érdekében.

2018.06.08 11:14 Segítséget nyújt Argentínának az IMF

Az argentin gazdaságról részletesen nemrégiben írtunk:

2018.05.05 16:00 Egy ország, ahol brutális lépésekkel kell elkerülni az összeomlást

Címlapkép forrása: EITAN ABRAMOVICH / AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium