Újra 320 felett az euró

2019. február 11. 15:38    
nyomtatás
 
A romló európai növekedési kilátások mellett ma kéthavi mélypontra bukott az euró a dollárral szemben és közben a bizonytalanabb nemzetközi befektetői hangulat mellett a forint is esik: 320 feletti eurójegyzés alakult ki a délutáni kereskedés során. Ez háromhetes forintmélypontot jelent.


A reggeli stabil, 319 körüli kezdés után a forint délelőtt gyengülni kezdett az euróval szemben és kor délután minimálisan 320 fölé lendület az euró jegyzése. Ez háromhetes forintmélypontot jelent.

Újra 320 felett az euró


Amennyiben technikai elemzési alapon nézzük, hogy mi történik az EUR/HUF grafikonján, azt látjuk, hogy a 321-es erős támaszzóna január közepi letörése után 315 közelében talált támaszra az árfolyam, majd onnan hirtelen felpattant és most már alulról kezdi közelíteni a 321-es szintet, ami most már ellenállásként funkcionál. 321 közelében egy csökkenő trendvonal is megjelent a grafikonon, ami szintén megállíthatja a forint esési hullámát.

Újra 320 felett az euró


Amennyiben a régiós devizák euróval szembeni relatív árfolyam-teljesítményét nézzük, azt látjuk, hogy az utóbbi egy hónapban a mezőny szétvált: a líra és a rubel stabilan erősebb szinteken maradt (a rand pedig kissé gyengült az utóbbi napokban), a forint-zloty-korona hármas pedig kissé gyengülni kezdett az utóbbi napokban. Ez utóbbi azt is jelenti, hogy a forint nem kezdett el a szűkebb értelemben vett régiónk devizáitól eltávolodni, leválni.

Újra 320 felett az euró


Az euró/dollár ma délután immár 1,13 alá bukott a dollár erősödése miatt, így a zöldhasúval szemben a forint immár 283 felett jár, ami szintén háromhetes forintmélypontot jelent.

Újra 320 felett az euró


Címlapkép forrása: HECTOR RETAMAL / AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium