Újra kacérkodik az egyéves csúccsal a forint

2019. március 12. 18:35    
nyomtatás
 
Kedden délután újra meglódult a forint az euróval és a dollárral szemben és előbbivel szemben estére csaknem új egyéves csúcsra ért.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

A forint csak minimálisan gyengült délben arra a hírre, hogy a brit kormány jogi főtanácsosának állásfoglalása rontotta a ma esti Brexit-megállapodás esélyeit, aztán gyorsan erőre kapott a magyar fizetőeszköz és estére már 315 közelében járt az euróval szemben. A minap is innen fordult a gyengülés felé, de ha most tartósan át tudna jutni az erősödés felé a 315-ös szinten, akkor új csaknem egyéves csúcsról beszélhetnénk.

Újra kacérkodik az egyéves csúccsal a forint


Újra kacérkodik az egyéves csúccsal a forint


Közben ma az euró folytatta lassú erősödését a dollárral szemben1,13 közelébe, azaz a múlt csütörtöki EKB-bejelentés (újraindul a TLTRO-program és kamatemelés belátható időn belül nem lesz) utáni durva euróesést mostanra ledolgozta a közös európai fizetőeszköz.

Újra kacérkodik az egyéves csúccsal a forint


A forint a dollárral szemben is jól teljesített ma és ebben annak is szerepe lehet, hogy a hétvégi Fed-elnöki interjú ismét megerősítette: egyelőre kivárhat az amerikai jegybank a kamatok változtatásával, azaz rövid távon bizonyára lekerült a napirendről az újabb kamatemelés kérdése. A forintot tehát mind a Fed, mint az EKB felőli friss üzenetek támogathatják, hiszen közben az MNB ultra laza monetáris politikát folytat, igaz a friss magyar inflációs adat tükrében lépéskényszerbe kerülhet (de az se tényleges kamatemelést jelenthet majd, hanem a felduzzasztott swapállomány fokozatos leépítésének megkezdését).

Újra kacérkodik az egyéves csúccsal a forint


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium