Visszaesett a forint, 325-nél zárja a hetet az euró Percről-percre

2018. szeptember 14. 19:02  english version   
nyomtatás
 
A nap első felében még erősödni próbált a forint az euróval szemben, amelyben segített a tegnapi török kamatemelés után a líra erősödése is. Délután azonban újból esett a líra is és vele együtt a forint is, így 323,5-ről 325-ig visszaesett a magyar fizetőeszköz az euróval szemben és este már nem volt további érdemi mozgás.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Visszaesett a forint, 325-nél zárja a hetet az euró 2018.09.14 19:02

A délutáni órákban határozott forintgyengülés alakult ki az euróval szemben 323,5-ről 325-ig, majd az esti amerikai fejlemények (Trump volt kampánymenedzsere vádalkut kötött, illetve Trump további 200 milliárd dollárnyi kínai importra vetne ki megemelt vámokat) érdemi hatást már nem gyakoroltak az árfolyamra, 325-nél ragadt a kereskedés. Közben viszont a dollár erősödni tudott az euróval szemben a reggel 1,17 körülről 1,1630-ig, így estére a dollár/forint jegyzések 279,2-ig emelkedtek a bankközi piacon. A forint egyébként a líra, illetve a többi régiós deviza gyengülésével párhuzamosan veszített erejéből délután, illetve este.

Amint az alábbi ábrán láthatjuk: a mai forinterősödésse, illetve délutáni visszagyengüléssel csak megközelítette az EUR/HUF árfolyam azt az erős támasz zónát 322,5 körül, ahonnan esélyes, hogy első körben visszapattanna felfelé.

Megbotlott a líra is 2018.09.14 16:15

A forinttal párhuzamosan a török líra is gyengülni kezdett a dollárral szemben, már 1% körüli mínuszban van, így 6,15 közelében jár az árfolyam.

Szépen elgyengült a forint 2018.09.14 16:12

A délelőtti erősödés valóban betonfalat húzott a forint elé, a nap második felére 324,75-ig gyengült a magyar deviza az euróval szemben, ami 0,2%-kal magasabb már a tegnapi jegyzésnél. A dollár most 278,5-nél jár, az angol font pedig 364,33 forintot ér.

Betonfalhoz közelít a forint 2018.09.14 10:35

A tegnapi és mai forinterősödéssel közelíti az EUR/HUF árfolyam azt a zónát 322,2-322,5 körül, ami nagyon erős támasz lehet számára. Amint láthatjuk: itt találkozik az emelkedő és csökkenő trendvonal, illetve a 100 napos mozgóátlag is, így tehát ez a zóna - ha kitart a forint erősödése - első körben bizonyára megállítja majd a magyar fizetőeszközt.

Veszik a forintot 2018.09.14 09:19

Péntek reggel tovább erősödött a forint, 323,53-nál járunk az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal alacsonyabb a csütörtök esti árfolyammal. A dollár 276,36-nál jár, míg az angol font 363,6 forintba kerül.

A forintnak is jót tett a brutális török kamatemelés 2018.09.14 08:19

Péntek reggel 324 körül állt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a csütörtök esti árfolyammal. Tegnap a nap második felében a forint is erősödni tudott miután a török jegybank megnyugtatta a piacokat egy kamatemeléssel. A dollárral szemben 277-nél jártunk, míg az angol font 363,25 forintba került.

A forintnak is jót tett a brutális török kamatemelés

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty és a cseh korona is alig mozdultak, míg a feltörekvő piacokon a török líra a csütörtöki nagy ugrás után elveszítette lendületét, már csak 0,1 százalékkal tudott tovább erősödni, a dél-afrikai rand pedig 0,2 százalékos javulást mutatott.

A forintnak is jót tett a brutális török kamatemelés

Az euró tegnap nagyot erősödött a dollárral szemben délután, ami azonban nem elsősorban az EKB kamatdöntő ülésének, sokkal inkább az amerikai inflációs adatnak volt köszönhető. Az áremelkedési ütem ugyanis a vártnál jobban visszaesett a tengerentúlon, ami a Fed kamatpolitikája szempontjából rossz hír a dollár számára. Főleg úgy, hogy az amerikai jegybank a napokban már jelezte, hogy a kereskedelmi háborús fenyegetés visszavetheti a beruházásokat az országban. Vagyis most úgy tűnik, hogy részben Donald Trump vágyainak megfelelve egy picit lazább irány felé mozdulhat el a Fed. Persze a piac még így is 75% esélyt ad arra, hogy az év végéig még további két 25 bázispontos kamatemelés várható. A pénteki napot 1,17 közelében kezdi az euró-dollár, ami majdnem megegyezik a tegnap estivel. Közben a japán jen és az angol font is minimális elmozdulást mutatnak a dollárral szemben.

A forintnak is jót tett a brutális török kamatemelés

Igazán fontos makroadat ma nem jelenik meg, talán csak az amerikai kiskereskedelmi forgalom friss statisztikájára lehet érdemes figyelni magyar idő szerint kora délután.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Figyelemre méltó lakásfejlesztés a diplomata-negyedben (x)

Benczúr11 projekt - új otthonok garantáltan 5% áfával. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium