Visszagyengült egyhetes csúcsáról a forint, erősödik a dollár Percről-percre

2018. október 12. 16:12    
nyomtatás
 
Egy kis délelőtti megingást követően erősödni kezdett a forint, ahogy egyre javult a nemzetközi befektetői hangulat az elmúlt két napi nagy részvénypiaci esés után. A fokozódó kockázatvállalás mellett érdekes módon a dollár is lendületbe jött, és talán ez is az oka annak, hogy nem tudott erősödni vele szemben a török líra arra a hírre, hogy szabadon bocsátották a törökök az amerikai hitszónokot.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Visszagyengült egyhetes csúcsáról a forint, erősödik a dollár 2018.10.12 16:12

Nem tudott tovább erősödni a forint a délutáni kereskedés során az euróval szemben, 324-ről 324,5-ig visszagyengült. A forint mellett a török líra sem tudott erősödni délután arra a hírre, hogy egy török bíróság szabadon engedte az amerikai hitszónokot, ez pedig megnyithatja az utat a két ország kapcsolatainak rendezése felé. Abban, hogy a líra nem tudott egyelőre erősödni, a hír beárazottságával és azzal is összefügghet, hogy délutánra erőre kapott a dollár. Az euróval szemben 1,16-ról 1,1540-ig jutott, így a dollár/forint jegyzések is 280-ról 281-ig emelkedtek vissza.

Elengedik a törökök az amerikai hitszónokot, mégis gyengül a líra 2018.10.12 15:52

A Fehér Ház előzetes várakozásaival összhangban ma úgy döntött egy török bíróság, hogy azonnali hatállyal szabadon engedhető Andrew Brunson amerikai hitszónok. Az ügy jelentősen terhelte az utóbbi hónapokban a két ország viszonyát és kereskedelmi háborús lépéseket is kiváltott. A geopolitikai feszültség enyhülése és a vámháborús lépések várható visszafordítása ellenére a török líra kezdetben gyengüléssel reagált.

tovább a cikkhez...

Egyhetes csúcsra erősödött a forint 2018.10.12 14:20

Egyelőre nincs hír a törökországi bírósági tárgyalás eredményéről, hogy felmentik-e a vádak alól az amerikai hitszónokot, de a líra már most is közel 1%-os erősödésben jár a dollárral szemben 5,86 körül. Ezzel együtt a forint és a többi régiós deviza is erősödik, a forint 324 közelébe kapaszkodott az euróval szemben, ami egyhetes csúcs. A dollár jegyzései 280-nál járnak jelenleg a bankközi piacon.

Jót tesz a forintnak a líra erősödése 2018.10.12 13:28

Délelőtt egy kismértékű forintgyengülés alakult ki 324,5-ről 325,3-ig, de ez gyorsan megfordult, mivel javul a kockázati étvágy a feltörekvő piacokon az elmúlt napok részvénypiaci esése utáni felpattanás miatt. Emiatt a forint kora délutánra 324,4-ig erősödött az euróval, 280-ig a dollárral szemben. A török líra hullámzik egyelőre, mivel nem tudni, hogy a mai bírósági tárgyalás után valóban elengedik-e a török börtönben ülő amerikai hitszónokot. Ha ez megtörténne, nagyot ugrana a líra, hiszen javulásnak indulhatna a két ország viszonya. A líra jelenleg fél százalékos erősödésben jár a dollárral szemben 5,88 körül a tegnapi 3%-os líraerősödés után.

Tovább kapaszkodik a líra - Olvad a jég az amerikai viszonyban? 2018.10.12 08:28

Péntek reggel 324,87-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális, 0,1 százalékos erősödést jelentett tegnap estéhez képest. Az utóbbi napokban alig láttunk érdemi mozgást, jellemzően a 324-326-os szűk sávban ingadozott a forint jegyzése. Egyelőre nem látszik olyan esemény rövid távon, ami innen ki tudná mozdítani az árfolyamot, a befektetők továbbra is az amerikai-kínai kereskedelmi háborús veszélyre és az olasz helyzetre figyelnek elsősorban, mint potenciális gócpontokra. A dollárral szemben 280,27-nél jártunk reggel, míg az angol font 370,87 forintba került.

Tovább kapaszkodik a líra - Olvad a jég az amerikai viszonyban?

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is mérsékelt erősödést mutat a magyar devizához hasonlóan. A feltörekvő piacokon a török lírában látunk érdemi mozgást, 0,7 százalékkal erősödött a dollárral szemben, így már 5,88 körül jár a jegyzés, vagyis most próbál eltávolodni a kritikusnak számító 6-os szinttől. Ráadásul ma könnyen elképzelhető további erősödés a török deviza esetében, a hírek szerint rendeződhet lassan az amerikai-török viszony, az is elképzelhető, hogy ma Ankara szabadon bocsátja a régóta fogva tartott amerikai lelkipásztort, akkor pedig a líra is újabb lökést kaphat.

Tovább kapaszkodik a líra - Olvad a jég az amerikai viszonyban?

A dollár az utóbbi időszak erősödése után fordult a közelmúltban, visszakúszott 1,15 fölé hamar az euróval szembeni jegyzés. Péntek reggel 1,1592-nél jár a jegyzés, ami stagnálást jelent csütörtök estéhez képest. A japán jen 0,2 százalékos gyengüléssel kezdte a napot a dollárral szemben, míg az angol font alig mozdult.

Tovább kapaszkodik a líra - Olvad a jég az amerikai viszonyban?

Igazán fontos makroadat ma sem jelenik meg, a török líra mellett ma elsősorban az amerikai és olasz hírekre lehet érdemes figyelni, érdekes lehet Donald Trump amerikai elnök véleménye is, mivel az utóbbi napokban élesen bírálta a Fedet az elnök.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium